LANSMAN › VW Caddy, artık binek otomobillere daha yakın...

VW Caddy, artık binek otomobillere daha yakın...

14 Temmuz 2015 / 10:05 Binek otomobillere yakın konfor ve sürüş özelliklerini hafif ticari kimliğiyle buluşturan Volkswagen Caddy, artık daha iddialı...

VW Caddy, artık binek otomobillere daha yakın...

Hafif ticari araçlar, adeta binek otomobillere tercih edilir hale geldi. Özellikle bazı modeller var ki; hem sürüş özellikleri hem de donanımlarıyla bu konuda çok ikna edici olabiliyorlar. Volkswagen’in uzun yıllardır yollarda olan hafif ticarisi Caddy de bu sınıfın en cazip modelleri arasında yer alıyor. Her yenilenmenin ardından binek otomobillere bir adım daha yaklaşan Caddy’nin Marsilya’da kullandığımız yeni nesli, pek çok konuda çıtayı biraz daha yukarıya taşıyor.

Caddy’nin öncelikle görsel açıdan markanın binek modellerine yaklaştığını görüyoruz. Yerini aldığı modelden daha keskin hatlara kavuşan araç, yeni farları, ön ızgarası ve ön tamponuyla daha kararlı ve modern bir ifadeye kavuşmuş. Stop grubu da yenilenerek daha köşeli bir forma kavuşan Caddy’nin motor kaputu ve bagaj kapağı da elden geçirilmiş. Aracın boyutlarında da milimetrik farklılıklar söz konusu. Tasarım değişikliği sonucu otomobilin eninde ve yüksekliğinde yaşanan 1.8 mm’lik artışları ve uzunluktaki 4.5 mm’lik fazlalığı, fark etmek pek mümkün değil.

Caddy’deki asıl değişimin kabinde yaşandığı görülüyor. Belli ki, dış tasarımda belli sınırlar doğrultusunda hareket eden tasarımcılar, içerideyse çizim kalemlerini daha özgürce kullanmışlar. Eskisine göre daha kaliteli malzemelerin kullanıldığı kabinde ergonomiyi ve fonksiyonelliği iyileştirmeye yönelik yenilikler de bulunuyor. Tıpkı binek modellerde olduğu gibi üzerinde tuşlar bulunan yeni direksiyon simidi, yeni havalandırma ızgaraları, ön konsoldaki parlak kaplamalar ve 5 inçlik dokunmatik ekrana sahip multimedya ve navigasyon sistemi, içeride binek otomobil rüzgarı estiriyor. Caddy’nin donanım listesi de artık daha kalabalık. Listede; 30 km/s hıza kadar aktif olan şehir içi otomatik fren sistemi, yorgunluk algılama sistemi, far asistanı ve park asistanı gibi hafif ticari araç sınıfı için fark yaratan bazı yeni özellikler mevcut.

Caddy’nin motor gamı TDI ünitelerden oluşuyor ve en performanslı ve keyifli seçenek DSG şanzımanlı 2.0 TDI versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu motor ülkemize ithal edilmeyecek ve Caddy, hafif ticari araç müşterilerini 1.6 litrelik TDI motor seçeneğiyle kendine çekmeye çalışacak. 102 beygir gücündeki bu motor hem 5-ileri manuel hem de 7-ileri DSG şanzıman seçenekleri sunacak ki; DSG şanzımanın hızlı vites geçişleriyle Caddy’yi kullanması en zevkli hafif ticarilerden biri yaptığına şüphe yok. VW, hafif ticari modelinin yürüyen aksamında da bazı iyileştirmeler yapmış. Yeni süspansiyon sisteminin konfor seviyesini arttırdığı görülüyor. Yeni Caddy, Temmuz ayından itibaren Türkiye’de satışa sunuldu.

ÇOK OKUNANLAR