KONSEPT › VW Cross Coupe Concept

VW Cross Coupe Concept

09 Aralık 2011 / 01:25 Volkswagen'in yeni konsepti, bir coupe'nin siluetine sahip olan 4 kişilik sportif bir crossover...

VW Cross Coupe Concept
Volkswagen gelecekteki SUVleri hakkında ipuçları veren Cross Coupe konseptini Tokyo Otomobil Fuarı'nda sergiledi. 4345 mm'lik uzunluğu Golf'ten fazla ancak Tiguan'dan az olan Cross Coupe, 5 kapılı kompakt bir otomobille bir crossover arasında bir yere konumlanıyor. 1523 mm'lik yüksekliğiyle sportif bir görünüm sunan konsept, 2630 mm'lik aks aralığıyla da geniş bir yaşam alanı vaat ediyor. Önde 24.2, arkadaysa 32.5 yaklaşma değerleriyle hafif arazi şartlarıyla da başa çıkabildiği açıklanan Cross Coupe, tavan ve omuz çizgileriyle yükseltilmiş bir spor otomobil imajı veriyor. Bunda yüksek cam çizgisi ve oldukça eğimli tasarlanan C sütunlarının payı büyük. Konseptin iç mekanıysa geleneksel VW çizgilerine göre şekillendirilmiş. Minimalist bir şekilde düzenlenen iç mekanda ergonomik kumandaların yanı sıra DSG şanzımanı kumanda eden şık bir vites topuzuna yer verilmiş.

Sport, City ve Offroad seçenekleri sunan sürüş programlarına sahip olan otomobilde ön ve arka akslara takılan elektrikli motorların yanı sıra kaputun altında benzinli TSI bir motora görev verilmiş. Bu motor 147 bg'lik gücü 210 Nm torkla sunarken, elektrikli motorlarla birlikte toplamdaysa 261 bg güç üretiyor. 100 km'de ortalama olarak sadece 2.7 litre yakıt tükettiği belirtilen konsept, 40 km boyunca sadece elektrik gücüyle de gidebiliyor. 0'dan 100 km/s'ye 7 saniyede ulaşan Cross Coupe'nin son hızıysa 201 km/s.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR