SEKTÖREL › VW önümüzdeki 5 yıllık hedeflerini açıkladı!

VW önümüzdeki 5 yıllık hedeflerini açıkladı!

28 Kasım 2013 / 12:41 Alman otomobil üreticisi VW, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı yatırımları ve hedeflerini açıkladı...

VW önümüzdeki 5 yıllık hedeflerini açıkladı!

Avrupa'nın ve Almanya'nın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan VW markası, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 102 milyar euroluk yatırım yapmayı planlıyor. VW Denetim Kurulu'nun onayından geçen yatırım paketinin 84 milyar Euro'luk kısmı holding merkezince karşılanacak.Geri kalan kısım, Volkswagen'in yerli ortaklarla kurduğu Çin merkezli grup şirketleri tarafından üstlenilecek.

Marka bu yatırımı genel anlamda yeni nesil otomobiller yani elektrikli ve hem benzinli hem elektrikli otomobil modelleri ve geliştirmeleri için kullanacak. Ayrıca enerjinin etkin kullanımının esas alındığı modern üretim ve idare binaları kurulacak.

VW Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, Avrupa'da gerileyen satışları dengeleyebilmek amacıyla bazı alanlarda da tasarrufa gidileceğini söyledi.Söz konusu önlemlerle yılda yarım milyar Euro tasarruf sağlanacağını belirten Winterkorn, "Bazen biraz acıtacak. Ama genel olarak doğru çizgide olduğumuza eminim" dedi. Winterkorn, "Yıllık 20 milyar Euro'luk yatırım VW'ye dünya zirvesi yolunda gereken canlanmayı kazandıracaktır" diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR