KONSEPT › VW, şık C Coupe GTE konseptini gösterdi

VW, şık C Coupe GTE konseptini gösterdi

21 Nisan 2015 / 23:13 Plug-in hibrit sisteme sahip konsept otomobil Çim pazarı için özel olarak geliştirildi

VW, şık C Coupe GTE konseptini gösterdi

Volkswagen C Coupe GTE konseptinin üzerindeki örtüyü Çin’de düzenlenen Şangay Otomobil Fuarı’nda kaldırdı. Beş metreden daha uzun olan ve 22 inçlik jantların üzerinde yer alan konsept otomobil, markanın gelecekte üreteceği lüks sedanların nasıl görünebileceğini gözler önüne seriyor. Çin pazarı göz önünde bulundurularak geliştirilen konsept 1.930 mm genişliği ve 3.001 mm’lik cömert aks aralığı ile dikkat çekerken, Volkswagen’in verdiği bilgiye göre Passat ve Phaeton’un arasında konumlandırılacak bir model olarak karşımıza çıkabilir.

Konseptin iç mekanı her ne kadar son jenerasyon Passat’tan çok da farklı olmasa bile, iç mekanda yer alan tamamen dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran fonksiyonelliğin artmasına yardımcı oluyor. Arka koltukta oturan yolcular kendi orta konsolları üzerinden otomobilin pek çok fonksiyonuna erişebilirken, aynı zamanda arka koltuk eğlence sisteminin keyfini de çıkarabiliyorlar.

Konsept otomobilin derisinin altında dört silindirli TSI turboşarjlı benzinli motor, 8-ileri otomatik şanzıman ve elektrikli motordan oluşan plug-in hibrit sistem yer alıyor. Geleneksel motor 210 bg güç üretirken, elektrikli motor 124 bg güç üretiyor ve C Coupe GTE konseptinin toplam 245 bg güce ve 500 Nm torka sahip olmasını sağlıyor. Lityum-iyon pilleri de bünyesinde barındıran konsept otomobil, sadece elektrik modunda 50 km’lik menzile sahip oluyor. Volkswagen yeni konsept otomobilinin 2.3 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değerine sahip olduğunu, 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 sn’de tamamladığını ve maksimum 232 km/s hıza ulaşabildiğini iddia ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR