KONSEPT › VW Tiguan GTE Active konsepti Detroit’te ortaya çıktı

VW Tiguan GTE Active konsepti Detroit’te ortaya çıktı

14 Ocak 2016 / 20:46 Geçtiğimiz yıl tanıtılan Tiguan GTE konseptini baz alan yeni konsept, zorlu şartlar düşünülerek geliştirilmiş

VW Tiguan GTE Active konsepti Detroit’te ortaya çıktı

Volkswagen, yeni konsept otomobili Tiguan GTE Active’i 2016 Detroit Otomobil Fuarı’nda gösterdi. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Tiguan GTE konsepti baz alınarak geliştirilen yeni konsept, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemine sahip plug-in hibrit aktarma organları ile dikkat çekiyor. 150 bg güç ve 250 Nm tork üreten benzinli motora entegre edilmiş olan önde 55 bg, arkada ise 115 bg gücünde iki adet elektrikli motora sahip olan konsept araç, kombine olarak 225 bg güç üretiyor, 0-96 km/s hızlanmasını 6.4 sn’de tamamlıyor ve maksimum 190 km/s’lik hıza ulaşabiliyor. Araç tarafından üretilen güç ve tork her iki aksa hibrit kullanım için özel olarak elden geçirilmiş olan 6-ileri çift kavramalı otomatik şanzıman üzerinden aktarılıyor.

12.4 kWh’lık lityum-iyon pil grubu Tiguan GTE Active konseptine 32 km’lik sadece elektrikli menzil sunarken, pil grubunun 64 litrelik yakıt deposu ile eşlenmesi ile birlikte kombine menzil 933 km olarak gösteriliyor. Yüksek voltajlı pil grubunun şarj işlemi dışarıdan veya geleneksel motor vasıtası ile yapılabiliyor.

Konsept aracın tanıdık kabini Alman üreticinin gelecek jenerasyon mödüler infotainment sistemi platformu ile dikkat çekiyor. Jest kontrol sistemini bünyesinde barındıran 9.2 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan bu sistem, Android Auto, Apple CarPlay ve MirrorLink gibi yazılımları destekliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR