İLK BAKIŞ › VW'den Coupe formlu elektrikli SUV

VW'den Coupe formlu elektrikli SUV

09 Ağustos 2021 / 14:45 Volkswagen'in coupe tasarıma sahip elektrikli SUV modeli ID.5 GTX Münih fuarında tanıtılacak

VW'den Coupe formlu elektrikli SUV

Volkswagen, elektrikli ID model ailesine sportif tasarımlı bir SUV ekliyor. ID.5 GTX adı verilen bu otomobil, 7 Eylül tarihinde IAA Münih otomobil fuarında sergilenecek. Fuara yaklaşık bir ay kala seri üretime yakın halinin kamuflajlı görselleri paylaşılan otomobil, zarif coupé silüetini, 497 km'lik elektrikli sürüş menziliyle bir araya getiriyor. 

"Bir coupé kadar zarif, bir SUV kadar güçlü ve tamamen elektrikli" olarak tanımlanan ID.5 GTX, tıpkı markanın diğer elektriklileri gibi MEB platformu üzerine geliştirilmiş. Ön ve arka aksında birer adet elektrikli motora yer verilen ID.5 GTX, dört tekerlekten çekişli bir aktarmaya sahip. Tamamen bağlantılı bir otomobil olan ID.5 GTX'in Car2X teknolojisi ile donatıldığı  ve güncellemeleri kablosuz olarak alabildiği açıklanıyor. 

9305c173443e242c430f0518b70a726c_0.jpg

Coupe formlu SUV'nin model adındaki GTX uzantısı, markanın GTI, GTD ve GTE modellerinin sportiflik geleneğini elektrikli mobilite dünyasına transfer ediyor. Güçlü performans, üstün çekiş ve sportif kullanım gibi iddiaları olan ID.5 GTX'de 77 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalara yer verilmiş. 

ÇOK OKUNANLAR