KONSEPT › VW’den üstü açık crossover konsepti!

VW’den üstü açık crossover konsepti!

12 Mart 2016 / 20:25 Cenevre'de tanıtılan yeni konsept, VW'nin Polo boyutlu yeni crossover'ının ön gösterimi niteliğinde

VW’den üstü açık crossover konsepti!

Volkswagen, T-Cross Breeze konsepti ile birlikte yeni Polo boyutlu crossover modelinin ön gösterimini yapıyor. Daha küçük olmasına karşın markanın Tiguan modelini andıran bir tasarıma sahip olan konsept crossover, ilk bakışta geniş ızgarası, ince farları ve sis farlarını çevreleyen LED halkalar ile dikkat çekiyor. Profilden bakıldığında iki karakter çizgisine sahip olduğu görülen yeni konsept, spiral tasarımlı 19 inçlik jantlar üzerinde yer alıyor. Aracın arka kısmı ise LED teknolojisini bünyesinde barındıran keskin stopları ile dikkat çekiyor.

Volkswagen yetkilileri yeni konsept crossover’ın bagaj hacmini 300 litre olarak açıklıyor. Otomobilin çamurluklarında, radyatör ızgarasında ve tamponlarının alt kısımlarında yer alan koyu renkteki plastikler ise Metalik Yaz Yeşili renkteki gövde ile kontrast oluşturuyor. Siyah renkte kumaş tavana sahip olan T-Cross Breeze’in alüminyum bileşenlerinin de daha farklı bir görünüm sunmak amacıyla kumlandığının altı çiziliyor.

4.133 mm’lik uzunluğuyla VW CrossPolo’dan biraz daha uzun bir gövdeye sahip olan yeni konseptin 2.565 mm’lik aks mesafesi aracın dört koltuklu düzene sahip olmasını sağlıyor. 1.798 mm’lik genişliğe sahip olan konseptin yüksekliği ise otomobilin üstü kapalıyken 1.563 mm olarak ölçülüyor.

Merkezi Wolfsburg’da yer alan üreticinin yeni konsepti T-Cross Breeze’in iç mekanı, markanın Ocak ayında Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda gösterdiği BUDD-e konseptini anımsatıyor. “Active Info Display” adlı dijital gösterge paneli kişiselleştirilebiliyor, 300 watt’lık Beats Audio ses sistemi ise eğlencenin en yoğun şekilde yaşanabilmesini sağlıyor.

Kaputunun altında 1-litre hacimli üç silindirli TSI turbo benzinli motoru barındıran T-Cross Breeze konsepti 110 bg güç ve 175 Nm tork üretiyor. Ürettiği güç ve torku ön tekerleklerine 7-ileri çift kavramalı DSG otomatik şanzıman üzerinden aktaran crossover’ın ortalama yakıt tüketimi 5 lt/100km olarak açıklanıyor. Alman üretici 40 litrelik yakıt deposuna sahip olan aracın teorik olarak 800 km’lik menzile sahip olduğunu iddia ediyor. 1.250 kg’lik kuru ağırlığa sahip olan Volkswagen T-Cross Breeze konsepti 0-100 km/s hızlanmasını 10.3 sn’de tamalarken 188 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR