MOTORSPORLARI › WRC İtalya’ya Michelin LTX Force damgası...

WRC İtalya’ya Michelin LTX Force damgası...

19 Haziran 2015 / 22:23 Yarı toprak yarı asfalt zeminli yarışta Michelin’in LTX Force lastikleri kullanıcılarına avantaj sağladı

WRC İtalya’ya Michelin LTX Force damgası...

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonun en uzun etabını da barındıran altıncı yarışı Sardinya’da tamamlandı. Yarı toprak yarı asfalt zorlu bir zeminde yarışan pilotlar, Michelin LTX Force H4 ve Michelin LTX Force S4 lastiklerini kullanarak rakiplerine üstünlük kurmayı başardı.

Sardinya’da zafer Volkswagen Polo R WRC ile yarışan Ogier / Ingrassia ikilisinin olurken, Hyundai’nin Yeni Zelandalı pilotları Paddon / Kennard podyumun ikinci basamağında, Belçikalı Neuville / Gilsoul ise podyumun son basamağında yer aldı.

Michelin LTX Force lastikleri sayesinde pilotların zorlu koşullar altında yarışı sorunsuz olarak tamamladığını belirten Michelin Ralli Programları Yöneticisi Jacques Morelli,”Bu yıl WRC İtalya oldukça zorlu koşullar altında geçmesine rağmen Michelin LTX Force H4 ve S4 lastikleri bize performanslarını kanıtladı. Farklı yol koşulları için farklı bileşenlerden oluşan yapıları sayesinde yüksek hızla girilen virajlarda bile pilotlara optimum yol tutuş sağladılar.” dedi.

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki etabı 2 - 5 Temmuz tarihleri arasında Polonya’da gerçekleşecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR