LANSMAN › X-Class araziye çıktı...

X-Class araziye çıktı...

05 Şubat 2018 / 00:23 Mercedes-Benz'in pick-up modeli X-Class yeteneklerini Güsem Yeşilvadi'de sergiledi

X-Class araziye çıktı...

Mercedes-Benz Türk, Güsem’in Yeşilvadi’deki off-road alanında premium pick-up modeli X-Class'a özel bir basın test sürüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Pick-up pazarına güçlü bir giriş yapan ve pazarın değişen ihtiyaçlarına göre tasarlanan Mercedes-Benz X-Class; çift çıtalı heybetli ön ızgarası, güçlü duruşunu destekleyen uzun motor kaputu ve geniş farlarıyla güçlü görünüm sunuyor. 5340 mm'lik uzunluğa, 1920 mm'lik genişliğe ve 1838 mm'lik yüksekliğe sahip olan X-Class'ın dingil mesafesi ise 3150 mm.

2017 Aralık ayından itibaren Türkiye pazarında satışa sunulan Mercedes-Benz X-Class, üç farklı kokpit süslemesi, ikisi kontrast dikişli deri olmak üzere altı farklı koltuk döşemesi ve iki farklı tavan rengiyle müşterilerine zengin malzeme ve renk çeşitliliği sunuyor. Bu sayede araç, iç mekânda orta boy pick-up segmentindeki konfor ve değer anlayışını yeni bir seviyeye taşıyor.

ec6b7a80362cfb7073f2d70633d39f35_1.jpg

ZENGİN DONANIM SEÇENEKLERİ

X-Class, 3 farklı donanım seçeneği ile sunuluyor. Baz donanım seviyesi olan PURE'da boyasız olan ön tampon, PROGRESSIVE seviyesinde gövde renginde boyanırken, ürün gamının tepe noktasını oluşturan POWER donanım seviyesinde ise krom eklentiler ve alt koruma ile sunuluyor. Her donanım seviyesi dokuz farklı gövde rengi ve 17, 18, 19 inç ebatlarında farklı jant alternatifleriyle kombine edilebiliyor. Tıpkı ön tampon gibi arka tampon da donanım seviyesine bağlı olarak üç farklı stile bürünebiliyor.

Mercedes-Benz X-Class, zengin konfor ve güvenlik donanımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Kaza anında çarpışmanın etkisini azaltan ön ve arka burulma noktalarıyla aracın sağlam gövdesi yüksek güvenlik seviyesi için temel oluştururken, yedi adet hava yastığı ve iki adet çocuk koltuğu bağlantı noktası da pasif güvenliği destekliyor. Aktif güvenlik ise “Aktif Fren Asistanı” ve “Şerit Takip Asistanı” gibi elektronik sistemlerle sağlanıyor. “Elektronik Stabilite Programı”, “Hız Sabitleme Sistemi” ve altı adet LED kümesi ile sınıfının en yüksek aydınlatma seviyesini sunan “LED farlar” standart olarak sunulurken, isteğe bağlı olarak “360 derece geri görüş kamerası” da sipariş edilebiliyor.

7f520c678d864de52ebe0eb6e7e2a32d_0.jpg

ÜÇ FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

Müşterilerine dört ve altı silindirli motor seçenekleri sunan Mercedes-Benz X-Class, şu an için X 220 d (163 bg) ve X 250 d (190 bg) olmak üzere iki farklı motor alternatifine sahip. Ayrıca  2018 yılının üçüncü çeyreğinde motor gamına V6 dizel (258 bg) motor seçeneği de eklenecek. 6-ileri manuel ve 7-ileri otomatik ise sunulan şanzıman seçenekleri oluyor.

Mercedes-Benz X-Class, tüm zeminler için dört tekerlekten çekiş sistemi sunuyor. Aracın, “Low Mod” ve isteğe bağlı olarak sunulan 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebildiği açıklanıyor. Güsem Yeşilvadi'de gerçekleştirilen off-road sürüşlerinde X-Class'ın arazi yeteneğinin çok yüksek olduğunu gördük. Bunun yanında X-Class'ın konfor seviyesi de yıldızlı markadan bekleyeceğimiz seviyede. Otomobilin özellikle güçlü yalıtımı sayesinde sessiz ve konforlu bir sürüşe sahip olduğu görülüyor.

KULLANIŞLI YÜKLEME ALANI

X-Class’ın arka tamponunda bulunan basamak ile 90 derecelik açıyla açılan bagaja erişim ve yükleme, kullanıcısına oldukça kolaylık sağlıyor. 1581 mm'lik bir uzunluk ve 1560 mm'lik bir genişlik sunan yükleme alanı 1067 kg'lik bir taşıma kapasitesine sahip. Çamurluk aralarına bir Euro palet sığacak şekilde tasarlanan X-Class, üçüncü stop lambasına entegre LED aydınlatma ünitesi ile yükleme alanının tamamını aydınlatıyor. Orta konsoldaki düğme ile aktif hale getirilen aydınlatma, araç çalıştırıldığında otomatik olarak kapanıyor. Ayrıca, kompresör gibi cihazları çalıştırmak üzere yükleme alanında bulunan 12 vlotluk soket de araçta standart donanım olarak sunuluyor.

7f520c678d864de52ebe0eb6e7e2a32d_1.jpg

X-Class için düzenlenen etkinlikte bizlerle birlikte olan Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz; “50.yılımızı kutladığımız 2017 yılında X-Class dâhil olmak üzere toplam 9.041 adet araç sattık ve karşılaştırmalı hafif ticari araç pazarında ikinci sırada yer aldık. Pick-up segmentine hızlı bir giriş yaptığımız ve Türkiye’de Aralık ayında satışa sunduğumuz X-Class aracımızdan kısa sürede 238 adet satarak Mercedes-Benz küresel satışları içinde en fazla X-Class satan ülke olduk” dedi. Akdeniz ayrıca, “Bugün bizim için ayrı bir heyecan yaratan basın test sürüşümüzle sizlerle bir araya geldiğimiz için son derece mutlu ve heyecanlıyız. Pick-up dünyasında fark yaratacağına inandığımız X-Class araçlarımızla güzel bir off-road performansı deneyimlemenizi diliyoruz” dedi.

ec6b7a80362cfb7073f2d70633d39f35_2.jpg

ÇOK OKUNANLAR