YENİ MODELLER › Yeni 911 Carrera, turbo motorlarıyla tanıtıldı

Yeni 911 Carrera, turbo motorlarıyla tanıtıldı

07 Eylül 2015 / 19:09 Porsche, makyajladığı 911 Carrera’yı artık çift turbo altı silindirli motorlar ile birlikte üretiyor

Yeni 911 Carrera, turbo motorlarıyla tanıtıldı

Porsche, makyajladığı 911 Carrera modelinin detaylarını, otomobilin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtımı öncesinde açıkladı. Sadece makyajlanmış olmasına karşın yeni olduğu ilk bakışta belli olan 2016 model 911 Carrera, dört noktalı gündüz led farlara sahip yeni farlar, yeni tasarımlara sahip jantlar, modifiye edilmiş kapı kolları, yeni bir motor kapağı ve dört noktalı stoplar ile birlikte geliyor. Porsche her ne kadar henüz otomobilin iç mekan fotoğraflarını paylaşmamış olsa bile, yeni 911 Carrera’da Porsche İletişim Yönetim sisteminin (PCM) yer alacağının bilgisini verdi. Otomobilin iç mekanında çoklu dokunma özelliğine ve Apple CarPlay desteğine sahip yeni yedi inçlik dokunmatik bir ekran yer alırken, navigasyon sistemi ilk defa Google Earth ve Google Streetview’ı ilk kez destekliyor.

Yenilenen otomobil hız sınırı aşıldığında fren yapan yeni opsiyonel otomatik hız kontrol sistemi, (PDK şanzıman ile eşlendiğinde) boşa atma özelliğine sahip yeni Adaptif Hız Kontrol sistemi, opsiyonel şerit takip asistanı ve standart çarpışma sonrası fren sistemi gibi teknolojik sistemlere kavuşmuş. Porsche yeni 911 Carrera’nın Sport Chrono Paketi’ne sahip versiyonlarında elden geçirilmiş yeni bir direksiyon sistemi sunarken, PDK şanzımana sahip modeller yeni “Spor Tepki Tuşu” ile birlikte otomobili en efektif şekilde hızlandırabiliyor.

2016 model 911 Carrera’da yer alan en büyük değişiklik ise motor seçeneklerinde göze çarpıyor. Yenilenen otomobil tamamen yeni 3-litre hacimli çift turbolu altı silindirli motor ile birlikte sunulurken, bu yeni motor Porsche’nin atmosferik ünitelerden turbo beslemeli ünitelere geçişini temsil ediyor. Standart 911 Carrera’da 370 bg güç ve 450 Nm tork üreten bu yeni ünite, 911 Carrera S’te ise 420 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor. Standart 911 Carrera PDK şanzıman ile birlikte 0’dan 100 km/s’ye 4.2 sn’de ulaşırken, 911 Carrera S ise aynı şanzıman ile birlikte 100 km/s’ye olan yolculuğunu 3.9 sn’de tamamlıyor.

Porsche yeni jenerasyon 911 Carrera’nın selefine göre yaklaşık olarak yüzde 12 daha tutumlu olduğunu açıklarken, örneğin PDK şanzımanlı 911 Carrera S 7.7 lt/100km’lik ortalama tüketim değeri ile selefine göre 100 km’de 1 lt daha az yakıt tüketiyor.

Porsche yeni 911’in satışına Almanya’da 12 Aralık itibari ile başlanacağını bildiriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR