YENİ MODELLER › Yeni A-serisinden kokpit şovu!

Yeni A-serisinden kokpit şovu!

25 Kasım 2017 / 09:32 Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan yeni Mercedes-Benz A Serisi, yepyeni bir kokpite sahip olacak

Yeni A-serisinden kokpit şovu!

Şimdilik sadece kokpiti ile gün yüzüne çıkan yeni nesil Mercedes Benz A-serisi, genişleyen iç hacmi ve lüks yapısı ile bambaşka bir otomobile dönüşecek gibi görünüyor. Bu sınıfta görülmemiş bir lüks ve ambiyansı içinde barındıran yeni A-serisi, üst donanım paketlerinde S-serisinden alınmış bir direksiyon simidi sunacak. Aynı şekilde E-serisi ve S-serisinde olduğu gibi kokpitteki tüm ekranlar da dijital. Üç farklı ekran boyutu bulunacağı söylenen kokpitte, hiçbir pakette analog göstergeye yer verilmeyeceği açıklanmakta. Orta konsolda yer alan touchpad ise yeniliklerden nasibini alan bir başka detay olarak karşımıza çıkıyor.

Kokpite ayrı bir hava katan ambiyans aydınlatmaları, tasarımında uçaktan ilham alınan türbin şeklindeki havalandırma ızgaraları ile bir bütünlük oluşturuyor. Kokpit, aynı zamanda genişleyen yaşam alanı ve ferahlayan görüş açıları ile dikkat çekiyor. Birçok kişiselleştirme seçeneği bulunan kokpit detayları  kalite ve lüks algısını üst sınıflara çıkarıyor. Kokpitteki yenilikler kadar yeni teknolojiler de kendinden bahsettirmeyi başarıyor. Mercedes Me uygulamasına gelen yeni fonksiyonlar, günlük kullanımı oldukça rahatlatacak nitelikte. Bunlardan bir tanesi olan Ask Me, akıllı telefonunuzu konsola veya herhangi bir yere tuttuğunuzda bir kullanım klavuzu gibi size kısa ve öz bilgiler veriyor.

Yeni A-serisinin yeni artan iç genişliği ise şu şekilde karşımıza çıkıyor. Omuz mesafesi önde 9 mm, arkada ise 22 mm, baş mesafesi de önde 7 mm, arkada ise 8 mm artarken, bagaj hacmindeki 29 litrelik artış ve yükleme ağzı yapısındaki kolaylık da dikkat çekici.

ÇOK OKUNANLAR