SEKTÖREL › Yeni A6'da 5 yıldızlı güvenlik

Yeni A6'da 5 yıldızlı güvenlik

27 Ağustos 2011 / 15:16 Yeni Audi A6, EuroNCAP tarafından, pasif çarpışma güvenliğinde en iyi derece olan ‘Beş Yıldız’ ile ödüllendirildi

Yeni A6'da 5 yıldızlı güvenlik
EuroNCAP’in açıkladığı sonuçlara göre Audi A6, ön ve yan çarpışmalarda yetişkin yolcu koruması, çocuk güvenliği ve yaya korumasında sınıfının en güvenli otomobillerinden biri oldu. Kurum tarafından değerlendirilen unsurların yanı sıra, aktif güvenlik sistemlerine de öncelik veren Audi, A6 modelinde standart olarak yer verdiği gündüz seyir farları ve yaya uyarı sisteminin yanısıra, isteğe bağlı olarak gece görüş asistanı da sunuyor.

Audi A6’da yer alan ek sürücü yardım sistemleri arasında; uyarlanabilir hız sabitleme sistemi, Audi Side Assist, Audi Lane Assist, Head-up gösterge ekranı, gece görüş sistemi ve Audi Pre Sense sistemi bulunuyor. Opsiyonel olarak sunulan Audi Pre Sense plus, bir çarpışmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda, görsel ve sesli uyarılara rağmen sürücü tarafından yeterli frenleme kuvvetinin sağlanamaması halinde devreye girerek kısmi frenleme ile aracı yavaşlatırken, aynı zamanda da emniyet kemerlerini gererek, açık cam ve sunroof’u da kapatıyor.

ÇOK OKUNANLAR