LANSMAN › Yeni AMG GT 63 4MATIC+ yollara çıktı

Yeni AMG GT 63 4MATIC+ yollara çıktı

14 Ekim 2024 / 23:46 4.0 litrelik V8 biturbo motoru 585 HP güç üreten Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Türkiye’de...

Yeni AMG GT 63 4MATIC+ yollara çıktı

Mercedes-Benz Türkiye, elektrikli G 580 modeliyle birlikte yeni AMG GT 63 4MATIC+ modelini de Kapadokya'da tanıttı. Ülkemizde 22 milyon TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyan bu özel performans otomobili, 585 beygir gücünde 4.0 litrelik biturbo V8 motora, 9-ileri AMG Speedshift MCT 9G şanzımana ve standart olarak sunulan AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Mercedes-AMG'nin Affalterbach'taki fabrikasında “Bir Adam, Bir Motor” prensibine göre tamamen elle monte edilen motoru, 2.500-4.500 d/d arasında 800 Nm maksimum tork üreten aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 3,2 saniye sürüyor ve otomobil 315 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

7b1539ceee21f387ad06a7f0ef9baead_0.jpg

Otomobildeki tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemi, optimum çekişi sağlamak için ön ve arka akslar arasında tork dağılımını sürekli olarak ayarlıyor. Hem kuru hem de ıslak veya karlı zeminlerde yüksek sürüş güvenliği ve stabilite sunuyor. Ayrıca sürüş koşullarına ve sürücünün tercihlerine bağlı olarak arkadan itişten dört tekerlekten çekişe kesintisiz geçiş yapabiliyor. Elektromekanik kontrollü bir kavrama, arka aksı ön aksa değişken olarak bağlayarak en iyi tork dağılımını sağlıyor. Bu sistem, hızlanma performansını artırırken, yol tutuşunu ve sürüş dinamiklerini de optimize ediyor.

Yeni AMG GT 63 4MATIC+, yüksek aerodinamik verimliliğiyle de dikkat çekiyor. Aracın ön ve arkasındaki aktif aerodinamik unsurlar, düşük hava direnci ile azaltılmış kaldırma kuvveti arasında mükemmel bir denge sağlıyor. Aerodinamik tasarım, sürüş stabilitesi, soğutma ve rüzgâr gürültüsünü optimize edecek şekilde tasarlanırken, ani manevralarda daha fazla kontrol sunarak sürüş güvenliğini artırıyor.

7b1539ceee21f387ad06a7f0ef9baead_2.jpg

Öne çıkan bir diğer teknik özellik de iki parçalı AIRPANEL hava kontrol sistemi. Ön tamponun altındaki dikey lameller ve üst hava girişinin arkasındaki yatay lameller, ihtiyaç duyulduğunda açılarak soğutma sağlıyor. Ayrıca, otomatik olarak konum değiştiren arka spoyler, hız ve sürüş koşullarına göre aerodinamik performansı iyileştiriyor. Opsiyonel olarak sunulan aerodinamik paket ise aracın ön ve arka akslarındaki dengeyi artıran ek parçalar içeriyor. Bu paket, yüksek hızlarda kaldırma kuvvetini azaltıp arka aksta ekstra yol tutuşu sağlıyor. Bu özellikleriyle hem performans hem de sürüş stabilitesi açısından en üst düzeye çıkarılmış bir spor otomobil deneyimi sunuyor.

Yeni modelde, AMG GT ailesinin diğer üyelerinin sunduğu avantajlar da bulunuyor. İkinci nesil AMG GT, önceki serilere kıyasla günlük kullanımda daha fazla konfora sahip. Geniş iç mekânı, bu sınıftaki bir spor otomobil için yeterli bagaj alanı ve iyi bir görüş açısı sunuyor ve opsiyonel olarak 2+2 koltuk düzeni de sağlıyor. Aktif stabilizasyona sahip AMG ACTIVE RIDE CONTROL süspansiyon, arka aks yönlendirme sistemi ve aktif aerodinamik yapı gibi yüksek teknoloji bileşenleri de sürüş profilini daha seri hale getiriyor.

7b1539ceee21f387ad06a7f0ef9baead_1.jpg

AMG GT 63 4MATIC+’ın donanım çeşitliliği de müşterilerin taleplerine göre geniş kişiselleştirme seçenekleri sunuyor ve sportiften lüks zarafete kadar uzanıyor. 11 farklı gövde rengi ve 8 yeni jant tasarımı ile özelleştirilebilirken, aracın dış görünümünü daha dinamik veya daha zarif hale getirebilecek 5 farklı dış tasarım paketi de sunuluyor. AMG GT 63 4MATIC+, standart olarak 21 inç AMG çok kollu hafif alaşım jantlara sahip. Opsiyonel olarak seramik frenlerle de satın alınabilen otomobilde bu opsiyon 1.2 milyon TL'ye sunuluyor.

ÇOK OKUNANLAR