SEKTÖREL › Yeni Astra Sedan'ın ilk fotoğrafları...

Yeni Astra Sedan'ın ilk fotoğrafları...

08 Haziran 2012 / 03:15 Yeni Astra Sedan, 4 benzinli ve 1 dizel motor seçeneğiyle yılın son çeyreğinde Türkiye'de olacak

Yeni Astra Sedan'ın ilk fotoğrafları...
Resmi fotoğrafları yayınlanan yeni Astra Sedan'ın Türkiye pazarında ön satışına Ağustos ayında başlanacak. 100 ile 180 bg arasında güç üreten 4 benzinli ve 95 bg gücünde 1.3 litrelik bir dizel motor seçeneğiyle sunulacak olan Astra Sedan, 2013’teyse Opel’in en yeni motor teknolojisi SIDI ECOTEC 4 silindirli 1.6 lt’lik turbo benzinli motor seçeneğine de kavuşacak.

Yeni Astra Sedan, 5 kapılı Hatchback ve Sports Tourer ile aynı dingil mesafesine sahip. Böylece aynı iç mekan genişliğini sunuyor. Bunun yanında 460 lt’lik bagajı, Hatchback modellerden 90 lt daha fazla hacme sahip. Bu rakam, arka koltukların 60:40 oranında katlanmasıyla 1010 lt’ye kadar genişleyebiliyor. Opel’in yeni 4 kapılı kompakt sedanı yüksek standartlar isteyen müşterileri hedefliyor. Geliştirilmiş Sürüşe Duyarlı Bi-Xenon farlar, sürüşe duyarlı FlexRIDE şasi sistemi, Alman AGR onaylı ergonomik koltuklar ve yeni bilgi-eğlence sistemleri Astra Sedan'da sunulacak özellikler arasında.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Astra Sedan için “Sportif ve çekici tasarımı ile yeni Astra Sedan, kompakt segmente yeni bir heyecan getiriyor. Tüm diğer modellerimiz gibi yüksek kalite ve yenilikçi teknolojileri birarada sunuyor” diyor ve Türkiye’de satılan kompakt otomobillerin %58’inin sedan gövde tipinde olduğunu hatırlatıyor. Opel CEO’su Karl-Friedrich Stracke ise; “Yeni Astra Sedan, ürün portföyümüzde çok önemli bir yer tutuyor ve büyüme stratejimizde anahtar role sahip. Bu, orta sınıftaki sedanlara göre, tasarımı ve donanım özellikleri ile ulaşılabilir bir alternatif. Yeni Astra sedan ile özellikle Yeni Opel büyüme planı çerçevesinde, sedan modellerin büyük ilgi gördüğü Türkiye ve Rusya gibi pazarlarda önemli bir pay almak istiyoruz” diyor.

Yeni Astra Sedan’ın dünya prömiyeri 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Moskova fuarında gerçekleştirilecek. 

ÇOK OKUNANLAR