YENİ MODELLER › Yeni Astra Sports Tourer tanıtıldı

Yeni Astra Sports Tourer tanıtıldı

27 Aralık 2021 / 01:07 Yeni Opel Astra'nın Sports Tourer olarak adlandırılan station wagon versiyonu gün ışığına çıktı

Yeni Astra Sports Tourer tanıtıldı

Opel, Eylül ayında dünya prömiyerini gerçekleştirdiği yeni Astra Hatchback‘in ardından station wagon gövdeli Astra Sports Tourer’ı da tanıttı. Yeni versiyon, iki farklı güç seviyesine sahip şarj edilebilir hibrit versiyonuyla Alman üreticinin ilk elektrikli güç ünitesine sahip station wagon modeli olacak. 

4642 mm'lik uzunluğu Astra Hatchback'ten 57 mm daha fazla olan Sports Tourer'ın 2732 mm'lik dingil mesafesinde de +70 mm'lik bir fark söz konusu. Yaklaşık 600 mm yükleme eşiği yüksekliği sunan yeni Astra Sports Tourer, arka koltuk sırtlıkları dik konumdayken 608 litrenin üzerinde bagaj hacmi sağlıyor. Arka koltuk sırtlıkları katlandığında ise bagaj hacmi 1634 litrenin üzerine çıkıyor. Ayrıca, standart olarak sunulan üç parça koltuk sırtlıkları katlandığında tamamen düz bir yükleme zemini elde ediliyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonlar ise 548 litrenin üzerinde bagaj hacmine sahip.

5f4bd661f59f52585988f5ac6b5511dc_1.jpg

Astra Sports Tourer'ın içten yanmalı motor seçeneklerinde bagaj hacmi, opsiyonel “Intelli-Space” ile optimize edilebiliyor. Bu hareketli yükleme zemini tek elle, yüksek ve alçak olmak üzere farklı pozisyonlarda ayarlanabiliyor ve 45 derecelik bir açıyla sabitlenebiliyor. Yeni Astra Sports Tourer'ın lastik tamir ve ilk yardım kitleri ise bagajdan veya arka koltuk oturma alanından erişilebilen akıllı zemin altı bölmelerde saklanıyor. Bu, bagajı tamamen boşaltmaya gerek kalmadan kitlere ulaşılabileceği anlamına geliyor. Bagaj kapağı, arka tampon altında ayağın hareket ettirilmesiyle otomatik olarak açılıyor ve kapanabiliyor. 

5f4bd661f59f52585988f5ac6b5511dc_0.jpg

Yeni Astra Sports Tourer, Opel’in cesur ve yalın tasarım felsefesiyle yorumlanmış ilk station wagon modeli olma özelliğine sahip. Yeni marka yüzü Opel Vizör, motor kaputundaki keskin kıvrım ve kanat şeklindeki gündüz sürüş farları bu yeni yüzün ana elementlerini oluşturuyor. Ön cepheyi boylu boyunca kaplayan Vizör, uyarlanabilir Intelli-Lux LED® Pixel farlar ve ön kamera gibi teknolojileri bünyesinde barındırıyor. 

Astra Sports Tourer'ın iç mekanında da önemli gelişmeler söz konusu. Tıpkı hatchback model gibi Sports Tourer da tamamen dijital Pure Panel konsol tasarımına sahip. Ayrıca Alman üreticinin tipik gelişmiş koltuk konforu geleneği bu modelde de en üst düzeyde sunuluyor. AGR onaylı ergonomik ön koltuklar kullanışlı Astra'nın konfor özellikleri arasında yer alıyor. Bu koltuklar elektrikli sırt eğiminden elektro-pnömatik bel desteğine kadar birçok ayar sunuyor. 

Yeni Astra Sports Tourer, elektrikli güç-aktarma seçeneklerine ek olarak; yüksek verimlilik seviyesine sahip benzinli ve dizel motor seçenekleriyle de sunulacak. Motor seçeneklerinin güç aralığı benzinli ve dizellerde 110 bg ile 130 bg arasında değişirken, elektrikli şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise 225 bg seviyesine kadar ulaşıyor. Benzinli ve dizel motorlarda 6-ileri şanzıman standart olarak sunulurken, daha güçlü motorlarda isteğe bağlı olarak 8-ileri otomatik şanzıman da (şarj edilebilir hibrit versiyonlarda elektrikli) yer alıyor.

Opel CEO’su Uwe Hochgeschurt markanın bu yeni model ile birlikte fark yaratacağının altını çizerek, “Yeni Astra Sports Tourer elektrikli, dijital ve heyecan verici tasarımıyla yeni bir çağın çok yönlü aracı olarak öne çıkıyor. Uzun süredir devam eden kompakt station wagon geleneğimizi, şarj edilebilir hibrit teknolojisi gibi yeniliklerle geleceğe taşıyoruz. Etkileyici görünümüyle Sports Tourer’ın Opel’e yeni müşteriler kazandıracağından eminiz.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR