SEKTÖREL › Yeni Audi A4’e Euro NCAP’ten beş yıldız...

Yeni Audi A4’e Euro NCAP’ten beş yıldız...

05 Kasım 2015 / 20:25 Audi’nin yeni sedan modeli Euro NCAP çarpışma testinden başarıyla ayrıldı

Yeni Audi A4’e Euro NCAP’ten beş yıldız...

Tamamen yeni (B9 şasi kodlu) Audi A4, Euro NCAP çarpışma testini beş yıldızla geçmeyi başardı. Merkezi Ingolstadt’ta yer alan üreticinin premium sedanının testi yüksek bir başarıyla geçmesi elbette şaşırtıcı değil, modelin bu başarıya ulaşmasının ardında ise Audi’nin standart olarak sunduğu çoklu çarpışma fren asistanı ve opsiyonel donanımlar arasında yer alan pre-sense temel sistemi yer alıyor. Çoklu çarpışma fren asistanı bir kaza durumunda otomobilin frenlerini devreye sokarken, pre-sense temel sistemi ise bu gibi bir durumda kemerleri sıkıyor ve camlar ile sunroof’u çarpışma öncesinde kapatıyor.

Yeni A4 ayrıca, 85 km/s hıza kadar deveye girebilen ve sürücüyü uyaran ve otomobilin önündeki diğer otomobil veya yayaları takip eden ve gerektiğinde otomobilin acil fren yapmasını sağlayan pre-sense şehir sistemi ile birlikte geliyor.

Euro NCAP, Audi’nin yeni sedan modelini test ederken S-tronic şanzıman ile eşlenmiş 2-litre TDI dizel motora sahip soldan direksiyonlu bir versiyonu kullandığını ve otomobilin yetişkin koruma konusunda %90, çocuk koruma konusunda %87, yaya koruma konusunda %75 ve güvenlik asistanları konusunda ise %75 başarı gösterdiğini açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR