İLK BAKIŞ › Yeni Audi A6 Türkiye'de...

Yeni Audi A6 Türkiye'de...

28 Aralık 2014 / 17:32 Audi'nin üst orta sınıftaki modeli A6, ilk etapta 2-litrelik TDI motorla ithal edilecek...

Yeni Audi A6 Türkiye'de...

Audi, ilk kez bu yıl Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı yeni A6 modelini geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarına sundu. Yeni A6, alüminyum bileşenleri içeren hafif gövde yapısı, güçlü ve verimli motorları, sportif şasisi ve gelişmiş asistan ve mültimedya sistemleriyle dikkat çekiyor. Audi, yeni A6'nın farlarında, LED veya Matrix LED teknolojisini opsiyonel olarak sunuyor.

A6 model ailesinde, ön koltuklar, tercihe bağlı olarak, havalandırma ve masaj fonksiyonlarıyla satın alınabiliyor. MMI radyo işletim sistemi ve deluxe otomatik iklimlendirme sistemi standart olarak sunuluyor. Audi A6 Avant’ın bagaj bölmesinin kapasitesi 565 ile 1.680 litre arasında değişirken, ayrıca bir dizi pratik özelliğe de sahip. Opsiyonel sensörle kontrol edilen otomatik bagaj kapağı ise yükleme yapmayı kolaylaştırıyor.

Stop & go fonksiyonuna sahip Adaptif Hız Kontrolü’nün de içinde yer aldığı sürücü asistan sistemleri de A6'nın yeni donanımlar arasında. Radar sistemi kullanarak, şerit değiştirirken başka otomobil olup olmadığını kontrol eden Audi Şerit Değiştirme Asistanı da istemdışı şerit değişimlerini engelleyen Audi Aktif Şerit Takip Asistanı’yla birlikte geliyor. Gece Görüş Asistanı da artık çok daha fazla fonksiyonu içinde barındırıyor ve Audi pre-sense temel güvenlik sistemi de standart olarak sunuluyor. Önemli bilgiler ise ön camdaki gösterge ekranından görüntülenebiliyor.

Yeni A6 ve A6 Avant Türkiye’de ilk etapta dizel motor seçenekleri ile yer alacak. Aralık ayının başında satışa çıkan 2.0 TDI motora sahip versiyon, 190 bg güç üretiyor. Yeni A6 dizel model ailesinin, 272 beygirlik en güçlü üyesi olan 3.0 TDI versiyon ise 2015 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. 

ÇOK OKUNANLAR