SEKTÖREL › Yeni B-Serisi Türkiye'de...

Yeni B-Serisi Türkiye'de...

08 Nisan 2019 / 12:39 Mercedes-Benz'in kompakt MPV modeli B-Serisi'nin üçüncü nesli Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni B-Serisi Türkiye'de...

Yeni nesil Mercedes-Benz B-Serisi Türkiye'de... Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu yeni B-Serisi'nin fiyatları ise 235.500 TL’den başlıyor.

Tasarımcıları yeni Mercedes-Benz B-Serisi’ni geliştirirken, onu kompakt MPV segmentinin dışına çıkarmayı hedeflemişler. Kısa ön ve arka uzantılara sahip gövde 2.729 mm dingil mesafesi, eğimli tavan çizgisi ve büyük jantlarıyla yeni B-Serisi, son derece dinamik ve sportif bir görünüm ortaya koyuyor. Akıcı bir şekilde A sütunu ile birleşen dinamik tasarımlı ön bölüm kadar kaslı omuz çizgisi de B-Serisi’nin sportif karakterini destekliyor.

Yeni B-Serisi 0,24 Cd’lik rüzgar sürtünme katsayısıyla son derece aerodinamik bir yapı sergiliyor. Alçak tavan çizgisinin de katkısıyla azalan ön alan değeri sayesinde yeni B-Serisi sınıfının en iyi değerine imza atıyor. Optimize edilen detaylar sayesinde rüzgar sesinin de azaltıldığı açıklanmakta. Otomobilin iyileştirilen oturma geometrisi ve alçalan omuz çizgisi sayesinde alan hissi artarken, A-Serisi’ne kıyasla 90 mm daha yüksekte oturan sürücü çevreye hâkim bir sürüş imkanı bulunuyor.

312cc70eff75a7e4badb424ddbe3fcfb_0.jpg

Mercedes-Benz, yeni B-Serisi'nin sadece sportif bir görünüme değil, aynı zamanda önceki nesil ile kıyaslandığında daha dinamik ve sportif bir karaktere sahip olduğunu belirtiyor. Yeni B-Serisi, önceki nesline göre daha konforlu bir kabin sunarken, şık tasarımlı iç mekânı da yapısal olarak A-Serisi ile ortaklık gösteriyor. Yine A-Serisi’nde olduğu gibi B-Serisi’ndeki yeni nesil dijital gösterge paneli de; iki adet 7 inçlik ekran, bir adet 7 inçlik ve bir adet 10,25 inçlik ekran ve son olarak iki adet 10,25 inçlik ekran olmak üzere üç farklı seçenek ile sunuluyor.

Otomobilde ayrıca yeni A-serisinde karşımıza çıkan, öğrenme yeteneğine sahip bilgi ve eğlence sistemi MBUX da yer almakta. Bu sistem, sezgisel kullanıcı arayüzü, kusursuz grafikler, “Hey Mercedes” sesli komut sistemi, standart olarak sunulan dokunmatik ekran ve MBUX Arttırılmış Gerçeklik gibi fonksiyonlarla yenilikçi bir deneyime öncülük ediyor. S-Serisi’nden bazı özellikler de barındıran yeni B-Serisi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor.

Bugüne kadar daha üst sınıf araçlarda kullanıma sunulan soğutmalı ve masaj fonksiyonlu koltuklar yeni B-Serisi’nde isteğe bağlı donanım olarak sunuluyor. Söz konusu donanımla oturma konforu daha da arttırılabiliyor. Yeni ENERGIZING koltuk sistemi vücudu destekleme noktasında ortopedik bir çözüm sunuyor. Düzenlik olarak oturma minderi ve koltuk sırtlığının açısını ayarlayan sistem, vücudu destekleyerek ortopedik açıdan mümkün olan en iyi oturma pozisyonunu oluşturuyor. Bu özellik, hafızalı elektrikli koltuklarla birlikte sunuluyor.

03b70577c3a72b1f88435d68df3abae5_0.jpg

Yeni B-serisinin ayarlanabilir bagaj zemini sayesinde koltukların katlanmasıyla bagaj hacmi 1.540 litreye kadar çıkıyor. Yine 2019 yılı ortalarında isteğe bağlı donanım olarak sunulacak olan katlanabilir ön yolcu koltuğu ile daha da uzun nesneler taşınabiiecek. İsteğe bağlı olarak sunulan EASY-PACK donanımı sayesinde bagaj kapağı tek bir düğme dokunuşu ile otomatik olarak açılıyor veya kapanıyor. Yine isteğe bağlı olarak sunulan HANDS-FREE ACCESS eller serbest bagaj açma fonksiyonu sayesinde bagaj kapağını açmak için bir ayak hareketi yapmak yeterli oluyor.

VERİMLİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Mercedes-Benz B-Serisi, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Euro 6d-TEMP emisyon normunu karşılayan tüm motor seçeneklerinde 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman standart. Benzinli motor seçeneğini M 282 kodlu 1,33 litre hacimli motoruyla B 180 oluşturuyor. 136 bg güç ve 200 Nm tork değerleri üreten motor ile Mercedes-Benz B 180’in karma yakıt tüketimi 5,6‑5,4 lt/100 km olarak açıklanmakta. Yeni Mercedes-Benz B-Serisi’nin dizel motor seçeneğinin adı ise B 180 d116 bg güç ve 260 Nm tork değerleri üreten motor ile Mercedes-Benz B 180 d’nin karma yakıt tüketimi 4,4‑4,1 lt/100 km olarak veriliyor.

ÇOK OKUNANLAR