YENİ MODELLER › Yeni bir logo, yeni bir marka!

Yeni bir logo, yeni bir marka!

13 Kasım 2017 / 02:16 Performanslı Volvo'larda gördüğümüz Polestar ismi, artık bağımsız bir markayı temsil ediyor

Yeni bir logo, yeni bir marka!

Volvo’nun performans alt markası olarak bilinen Polestar, yoluna bağımsız bir elektrikli performans markası olarak devam ediyor. İlk Polestar modeli ise 1 adını taşıyor. Electric Performance Hybrid olarak tanımlanan otomobil, 2019 yılının ortalarında üretime alınacak. Çin’in Chengdu şehrinde inşa edilen yeni fabrikada çıkacak olan otomobilden yılda 500 adet üretilmesi planlanıyor. Polestar’ın başındaki isim olan Thomas Ingeniath da, şık bir GT tasarımına sahip olan yüksek teknolojili Polestar 1’in marka için iyi bir başlangıç olduğunu dile getiriyor.

 

İki kapılı bir Coupe gövdesine ve 2+2 kişilik kabine sahip olan Polestar 1’in tasarımında Volvo ile olan organik bağı net bir şekilde görebiliyoruz. Yeni Volvo S90 ile benzer tasarım detaylarına sahip olan otomobil, Volvo’nun ölçeklenebilir SPA platformu üzerine inşa edilmiş. Ancak bu mimarinin yaklaşık yüzde 50’sinin Polestar mühendisleri tarafından geliştirildiği açıklanıyor. 4.5 metrelik bir uzunluğa sahip olan Polestar 1, yüz hatlarını aldığı S90’dan 65 cm daha kısa bir gövdeye sahip. Dingil mesafesini 32 cm, arka tampon çıkıntısının ise 20 cm daha az olması, otomobile coupe formuna uygun son derece sportif proporsiyonlar kazandırmış. Her ne kadar önde ve arkada yeni logolara sahip olsa da, Polestar 1 geniş ön ızgara ve Thor’un Çekici olarak adlandırılan far tasarımından da anlaşılacağı üzere yeni Volvo yüzüne sahip. Volvo etkisi otomobilin arka tasarımında da kendini gösteriyor. Sert hatlara sahip olan arka bölümdeki köşeli C şekilli stoplar S90’a çok net bir gönderme yapıyor. Polestar 1’in yan panelleri ise gizli kapı kollarının da etkisiyle çok pürüzsüz bir forma sahip.

0493fb69d05fb8dbb1a61fd9c9540f7e_0.jpg

Otomobilin dışındaki Volvo çizgileri kabinde daha yoğun bir şekilde devam ediyor. Kullanılan malzemeler ve direksiyondaki Polestar logosunu saymazsak, kabin S90 ile çok benzer. Ön konsoldaki tablet formlu bilgi-eğlence sistemi, bir bölümü cam olan vites topuzu ve Kristal efektli mod kumandasını Volvo modellerinden biliyoruz. Kapıların gerisinde sunulan ortamın son derece prestijli göründüğü ise bir gerçek.

 

Polestar 1’in kaputunun altında ise Volvo’nun XC90 T8 modelinde kullanılan hibrit sistemin 600 beygirlik bir versiyonu bulunuyor. Arka aksında 218 bg gücünde çift elektrik motor bulunan otomobil, sadece elektrikli modda 150 km menzil sunuyor. Güç modunda ise öndeki dört silindirli Drive-E motor da devreye girerek, toplamda 600 bg güç ve 1000 Nm tork değerleri elde ediliyor. Polestar’ın performans verileri ise henüz açıklanmış değil, ancak güç ve tork değerlerine bakarak yüksek performanslı bir coupe ile karşılaşacağımızı tahmin edebiliriz. Elektrik kontrollü süspansiyonlar ve ağırlığı azaltıp rijitaliği arttıran karbon fiber karoser parçaları ise, Polestar 1’in dinamik bir otomobil olabileceğine işaret ediyor.

 

Polestar 1 her ne kadar hibrit teknolojili bir otomobil olsa da, markanın bundan sonra tamamen elektrikli modeller geliştireceği belirtiliyor. Tesla Model 3’e rakip olması beklenen Polestar 2’nin markanın ilk tam elektrikli modeli olması beklenirken, Polestar 3 ise elektrikli bir SUV olarak yollara çıkabilir. Bu arada Polestar markasının, 1 numaralı ilk modeli için ön siparişleri almaya başladığı açıklanıyor.

 

ÇOK OKUNANLAR