
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
22 Kasım 2025 / 10:24 Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı

BMW’nin yeni iX3 için açıkladığı 805 kilometrelik WLTP menzil tahmini, daha satışlar başlamadan aşılmış durumda. Markanın Macaristan’daki Debrecen fabrikasından Münih’e yapılan hiper-miling testinde yeni iX3, tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat etti. Araca güç veren 108,7 kWh’lik yuvarlak hücreli batarya, Münih’e varıldığında hâlâ yüzde 2 kapasiteye sahipti. Hesaplamaya göre yaklaşık 20 kilometrelik ek menzil daha mümkündü.

Test, verimlilik için özel olarak planlandı. iX3 50 xDrive, yüksek hızın menzili azaltmaması için otoyollardan uzak bir güzergâh izledi. Araç 20 inçlik M aerodinamik jantlarla kullanıldı; daha büyük 21 veya 22 inç jantların tercih edilmemesi menzili destekledi. Ekip, trafik ışıklarının ve yoğunluğun minimum olduğu rotayı belirledi, sürüş sırasında klima, ısıtma ve hatta radyo kapatıldı. Hava karardığında farlar zorunlu olarak açıldı, ancak bunun dışında enerji tüketimi mümkün olduğunca azaltıldı.

Sürüş tamamen kamuya açık yollarda gerçekleştirildi; dolayısıyla sonuç laboratuvar ortamından ziyade gerçek koşullarda elde edildi. Bununla birlikte test, günlük kullanım gerçekliğini tam anlamıyla yansıtmıyor. Benzer bir menzile ulaşmak için sürücülerin aynı ölçüde dikkatli ve düşük hızlı bir sürüş tarzı benimsemesi gerekiyor.

Yine de sonuç, yeni nesil BMW elektriklilerinin menzil konusundaki ilerlemesini gözler önüne seriyor. Markanın yaklaşan sedan modeli i3’ün daha aerodinamik yapısıyla verimliliği artırması bekleniyor. Şarj süreleri de rekabetçi: Neue Klasse mimarisi 400 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunacak ve iX3’ün yalnızca 10 dakikada 372 kilometreye kadar menzil kazanmasını sağlayacak. 10’dan 80’e şarj süresi ise 21 dakika olarak açıklanıyor.
-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS