İLK BAKIŞ › Yeni BMW M5 dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olabilir

Yeni BMW M5 dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olabilir

15 Aralık 2015 / 23:07 Bavyeralı üreticinin güçlü sedanında dört tekerlekten çekiş sistemini opsiyonel olarak sunacağı söyleniyor

Yeni BMW M5 dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olabilir

BMW M5’in dört tekerlekten çekiş sistemine kavuşacağı yönündeki iddialar 2013 yılından beri ortalıkta dolanıyor. 2016 yılının ikinci yarısında yapılacak olan yeni jenerasyon 5 Serisi’nin tanıtımı yaklaşırken BMW Blog yeni jenerasyon M5’in opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağını iddia ediyor. İnternet sitesinde yer alan habere göre Avrupa’da arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak olan yeni otomobil, ABD pazarına ise yalnızca dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak. xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi sizin de tahmin edeceğiniz gibi yalnızca tork kaybı yaşanan zamanlarda devreye girecek.

Yeni M5’in 4.4-litre hacimli turboşarjlı V8 motorunu koruyacağını iddia eden BMW Blog bu motorun 600 bg’den daha fazla güç üreteceğini ve ürettiği güç ve torku 7-ileri çift kavramalı otomatik şanzıman üzerinden tekerleklerine aktaracağını söylüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR