LANSMAN › Yeni C-Serisi ilklerle geldi

Yeni C-Serisi ilklerle geldi

17 Kasım 2021 / 00:51 Ülkemizde satış sunulan yeni C-Serisi, model tarihi açısından birçok ilki bünyesinden barındırıyor

Yeni C-Serisi ilklerle geldi

Ülkemizde en çok satılan Mercedes-Benz modeli olan C-Serisi’nin W206 kasa kodlu yeni nesli 1.5 litrelik turbo-benzinli motora ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip C 200 4MATIC versiyonuyla Türkiye pazarına sunuldu. Basın lansmanı İzmir’de gerçekleştirilen yeni C-Serisi, 977 bin TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Bagaj kapağına uzanan stopları, ikinci nesil MBUX teknolojisi, opsiyonel arka aks yönlendirme özelliği ve arka koltuklarda ısıtma fonksiyonu gibi birçok ilki bünyesinde barındıran yeni C-Serisi, ayrıca Mercedes-AMG Petronas Formula 1 ekibiyle birlikte geliştirilen yeni turbo besleme teknolojisiyle her zamankinden düşük emisyon oranlarına imza atıyor.

a2099edc58a01a31aed70dde96158343_3.jpg

Yeni C-Serisi, markanın E-Serisi ve S-Serisi gibi daha üst segment sedan modelleriyle ilişki kuran yepyeni bir tasarıma kavuşurken, aynı zamanda selefine göre daha dinamik gövde oranları sunuyor. Güç kubbelerine sahip motor kaputu otomobile sportif bir görünüm kazandırırken, 18 ve 19 inçlik yeni jantlar da bu görünümü tamamlıyor. Yeni C-Serisi’nde “Cab-backward” tasarım yaklaşımı doğrultusunda ön cam ve yolcu bölmesi arkaya doğru taşınmış. Bu da C-Serisi’nin uzun bir motor kaputuna ve daha eğimli tasarlanan kısa bir bagaj kapağına sahip olmasını sağlamış. Selefinden daha sivri bir ön tasarım sunan yeni C-Serisi’nin ön ızgarası da öncekine göre ters konumlandırılarak daha agresif bir ifade yaratılmış. AMG tasarım konseptinde krom “Yıldız” ile elmas desenli daha ışıltılı bir ızgara yer alıyor. 

YENİ MODELDE STOP GRUBU BAGAJ KAPAĞINA DA TAŞIYOR
Azaltılan çizgiler sayesinde profilden sade bir görünüm sunan otomobilin omuz çizgisi daha belirgin hale gelirken, arka tasarımda ise C-Serisi Sedan’da ilk kez iki parçalı olarak tasarlanan arka aydınlatma grubu ile diğer yıldızlı sedanlara benzer bir görünüm elde edilmiş. C-Serisi’nin renk paletinde de yenilikler mevcut. Seçenekler; “Metalik Spektral Mavisi”, “Metalik Yüksek Teknoloji Gümüşü” ve “Designo Metalik Opalit Beyazı” olmak üzere üç yeni renk ile zenginleştirilmiş. 

a2099edc58a01a31aed70dde96158343_1.jpg

C-Serisi’nin kabin tasarımı ve ambiyansında da çarpıcı bir değişim söz konusu. “Modern Lüks” kavramını bir adım daha ileriye taşıyan iç mekan, yeni S-Serisi’nin özelliklerini esas alıyor ve bunları sportif bir şekilde yorumluyor. Gösterişli dekoratif yüzeyler ve kalite algısını daha da artıran kaplamalarla donatılan kabin, ayrıca artık daha ferah ve geniş bir ortam sunuyor. Öncüsü ile karşılaştırıldığında, omuz mesafesi ön bölüm için 22 mm, arka yolcular için ise 15 mm iyileşirken, arkadaki baş mesafesinde de 13 mm artış gerçekleşmiş. Arka koltuk diz mesafesindeki 35 mm’lik artış da seyahat konforunu artıran bir diğer gelişme.

11,9 İNÇLİK GÖZ ALICI DOKUNMATİK EKRAN 
Yeni C-Serisi teknolojik açıdan da S-Serisi’nin izinden gidiyor. 12,3 inçlik bir LCD ekrandan oluşan göstergenin ve ortadaki dikey ekranın 6 derece kadar eğimli yapısı sürücü odaklı ve sportif bir görünüm sağlıyor. Araç fonksiyonları ortadaki yüksek çözünürlüklü 11,9 inçlik dokunmatik ekran üzerinden yönetiliyor. Hem gösterge paneli hem de dokunmatik ekran havada süzülüyormuş hissi yaratan bir tasarıma sahip. Ekranların görünümü, "Zarif", "Sportif" ve "Klasik" olmak üzere üç ekran teması ve üç mod (Navigasyon, Asistan, Servis) ile kişiselleştirilebiliyor.

a2099edc58a01a31aed70dde96158343_0.jpg

Otomobilin yalın ve modern tasarımlı kapı panelleri de konsolla bütünleşik bir mimariye sahip. Orta konsol gibi kapı panelinin orta bölümündeki metalik yüzeyler de kalite algısını artırıyor. Suni deri kaplı konsol C-Serisi’nde standart olarak sunuluyor. Açık damarlı kahverengi tonlarında veya açık damarlı siyah ahşap yüzeyler de zarif alüminyum süslemelerle zenginleştirilmiş.  

Yeni S-Serisi gibi yeni C-Serisi de ikinci nesil MBUX bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış. Sistem, iç mekana daha dijital ve akıllı bir yapı kazandırırken, “Hey Mercedes” sesli asistan da artık daha fazla diyalog kurabiliyor. Örneğin; gelen çağrıyı kabul etme gibi bazı eylemler “Hey Mercedes” aktivasyon sözcüğü olmadan da kullanılabiliyor. Ayrıca “Yardım” komutu ile “Hey Mercedes” araç fonksiyonuna ait destek ve açıklamalar da sunuyor. Sistem, yolcuların “Hey Mercedes” sesini bile tanıyabiliyor. 

C-Serisi’ndeki bir diğer teknolojik yenilik de isteğe bağlı bir donanım olarak sunulan “Artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon” olarak karşımıza çıkıyor. C-Serisi için yeni olan bu teknolojide bir kamera, araç önündeki görüntüyü yakalıyor ve bunu orta ekranda gösteriyor. Bu görüntüye; trafik işareti, dönüş yönlendirmesi veya şerit değiştirme önerisi gibi sanal nesneler, bilgiler ve işaretler entegre ediliyor. Bu özellik, şehir içindeki navigasyon yönlendirmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca C-Serisi'nde isteğe bağlı olarak ön camda renkli bir sanal gösterge paneli de sunuluyor. 

Yeni C-Serisi ilk üretime özel Edition 1 AMG adında özel bir paketle satın alınabiliyor. Maksimum ayrıcalık ve konfor için tasarlanan bu paket kapsamında; otomatik bagaj kapağı kapatma sistemi ve KEYLESS-GO, Kör Nokta Yardımcısı, 19 inçlik çok kollu jantlar, AMG tasarımı gövde rengi bagaj üstü spoyleri ve ULTRA RANGE fonksiyonu ile çok uzun bir aydınlatma menzili sağlayan DIGITAL LIGHT gibi donanımlar bulunuyor. 

HAFİF HİBRİT TEKNOLOJİSİNE SAHİP VERİMLİ MOTOR
Yeni C-Serisi’nde 20 bg ek güç ve 200 Nm fazladan tork sağlayan ikinci nesil entegre marş jeneratörüne (ISG) sahip dört silindirli motor görev yapıyor. Enerji geri kazanımı ve süzülme gibi fonksiyonların da katkısıyla çok daha verimli olduğu açıklanan benzinli motorun performansı da dikkat çekici. C 200 4MATIC’te görev yapan 1.5 litrelik turbo benzinli ünite, 204 bg güç ve 300 Nm tork verileri sunarken, 48V hafif hibrit sistem de, az önce de bahsettiğimiz gibi, motora 20 bg ek güç ve 200 Nm ek tork sağlıyor. ISG’ye uygun olarak geliştirildiği açıklanan 9G-TRONIC şanzıman ve ön aks daha yüksek tork aktarımına olanak sağlayan gelişmiş 4MATIC dört çeker sistemiyle birlikte C 200’ü 0’dan 100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaştıran bu teknolojik motor, otomobilin 241 km/s’lik maksimum hıza ulaşmasını da mümkün kılıyor. 100 km’de 6.6 lt ile 7.6 lt aralığında verilen yakıt tüketimi de (WLTP) C 200 4MATIC’in çok iyi bir tüketim/performans dengesi yakaladığına işaret ediyor.

a2099edc58a01a31aed70dde96158343_2.jpg

C-Serisi’nin sürüş dinamikleri de geliştirilmiş. Yeni yürüyen aksamda, yeni bir dört kollu ön aks ve çok kollu arka aks yer alıyor. Otomobil, isteğe bağlı olarak sertliği seçilebilen süspansiyon ve spor süspansiyonla de donatılabiliyor. Yeni C-Serisi’nde isteğe bağlı olarak sunulan bir diğer donanım da “arka aks yönlendirme” teknolojisi. Bu teknoloji arka aksta 2,5 derecelik yönlendirme açısı sağlıyor ve bu da manevralarda dönüş çapını 40 cm azaltarak 11,05 metreye düşürüyor. Sistem, 60 km/s’ye kadar olan hızlarda, arka tekerlekleri ön tekerleklerin aksi yönünde 2,5 dereceye kadar yönlendirerek, dingil mesafesini sanal olarak kısaltıyor ve çevikliği artırıyor. 60 km/s’nin üzerindeki hızlarda ise yine 2,5 dereceye kadar olmak üzere,  arka tekerlekler ön tekerleklerle aynı yönde dönüyor. Bu sefer dingil mesafesi sanal olarak uzarken, özellikle yüksek hızlarda daha dinamik ve daha stabil bir sürüş karakteri oluşuyor.

C-Serisi’nin güvenlik ve konfor özellikleri de geliştirilmiş. Sürücü destek sistemlerinin en güncel nesilleriyle donatılan C-Serisi, Aktif Mesafe Yardımcısı DISTRONIC, Aktif Direksiyon Yardımcısı, Gelişmiş trafik işareti algılama sistemi, manevra sırasında sürücüyü destekleyen gelişmiş park sistemi gibi teknolojiler sunuyor. Sürüş Yardım Paketi Plus ile birlikte gelen “PRE-SAFE Impulse Side”, aracın yanında bir tür sanal burulma bölgesi oluşturan ilginç bir özellik. Sistem, olası bir yandan darbe öncesinde ilgili taraftaki koltuğun sırtlığına entegre edilmiş hava kesesini şişirerek burulma bölgesini arttırıyor. 

C-Serisi’ndeki konfor donanımları da iyileştirilmiş. Ön koltukların isteğe bağlı masaj fonksiyonunun etki alanı genişletilmiş. Ayrıca ilk kez arka koltuk ısıtması da sunuluyor. ENERGIZING COMFORT’un “Fit & Healthy” yaklaşımı ise farklı konfor sistemlerini kombine ediyor. Sistem, örneğin sürücü yorgun olduğunda canlandırıcı, stres seviyesi yüksek olduğunda da rahatlatıcı olmak üzere, ruh haline uygun bir atmosfer oluşturuyor. ENERGIZING COACH da araç ve sürüş bilgilerine göre uygun bir sağlık veya rahatlama programı öneriyor. Sürücünün uygun bir akıllı cihaz taşıması halinde uyku kalitesi ve stres seviyesi bilgileri de algoritmaya ekleniyor. Otomobil, AIR-BALANCE paketiyle de, kişisel tercihe ve ruh haline bağlı olarak iç mekanda kişisel bir koku deneyimi sunuyor. Yani kısacası C-Serisi artık her konuda daha akıllı ve donanımlı bir otomobil haline gelmiş.

02979f67a735dacdbffcdda7cec6d15d_0.jpg

“Yeni C-Serisi ile Premium otomobil pazarında liderliği hedefliyoruz”
Şükrü Bekdikhan - Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı

İzmir’de düzenlenen basın lansmanında C-Serisi hakkında bilgiler veren Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan; “İlk olarak 1982’de ‘190’ ismiyle ve ‘Baby Benz’ olarak adlandırdığımız modelimiz, 1993 yılından itibaren ‘C-Serisi’ unvanıyla tam anlamıyla bir başarı hikayesine dönüştü. Dünya genelinde yaklaşık 10,5 milyon C-Serisi Sedan ve Estate satılırken, 2014 yılında yollara çıkan jenerasyonumuz, 2,5 milyondan fazla satış başarısını geride bıraktı. Yalnızca geçen sene satılan yedi Mercedes-Benz otomobilinden biri C-Serisi ailesinin bir üyesiyken, Türkiye’nin de bu oranda etkisi büyüktü. C-Serisi Türkiye’de en çok tercih edilen modelimiz olarak, bizi dünya sıralamasında da 6’ncı en büyük C-Serisi pazarı yapıyor.” dedi. Şükrü Bekdikhan sözlerine şöyle devam etti: “C-Serisi ile markamız içindeki en popüler modelimizin başarı hikayesinde yeni bir bölüme tanıklık etmeye hazırlanıyoruz. Ayrıca C-Serisi, Premium orta boy sedan segmentinin en fazla tercih edilen modellerinin başında geliyor. S-Serisi’ndeki pek çok özelliği taşımasıyla Yeni C-Serisi, bir kez daha Premium D Segmenti’nin mükemmel, arzu edilen paketini; lüks, sportif, dijital ve tabii ki sürdürülebilir bir biçimde müşterilerimiz ile buluşturmamızı sağlıyor. Yeni C-Serisi ile Premium otomobil pazarında liderliği hedefliyoruz.” 

ÇOK OKUNANLAR