YENİ MODELLER › Yeni Cayenne Turbo da tanıtıldı

Yeni Cayenne Turbo da tanıtıldı

17 Eylül 2017 / 12:24 Porsche, yeni Cayenne'in en güçlü versiyonunu da gün ışığına çıkardı...

Yeni Cayenne Turbo da tanıtıldı

Porsche, yeni Cayenne'i ilk olarak 2.9 ve 3.0 litrelik motor seçenekleriyle tanıtmıştı. Marka Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ise Cayenne model gamının en tepesinde yer alan Turbo'yu da sergiledi.

Aktif aerodinamik özelliklere, adaptif bir taban spoylerine, ayarlanabilir havalı süspansiyonlara ve yüksek performanslı seramik fren sistemine sahip olan Cayenne Turbo'da ayrıca opsiyel olarak arka tekerlekten yönlendirme teknolojisine ve 48 volt'luk elektrik sisteminden beslenen bir gövde kontrol sistemine de yer verilmiş. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+) sistemi sayesinde tüm tekerlekleri arasında aktif tork dağılımı yapabilen yeni Cayenne Turbo'nun tüm bu teknolojiler ile spor otomobillere daha yakın bir karaktere kavuştuğu açıklanıyor.

Yeni Cayenne Turbo'da tamamen yeni 550 bg gücünde 4-litrelik çift turbo motor ve 8-ileri tiptronic S şanzıman göre yapıyor. Yerine geçtiği modelden 30 bg daha fazla güç üreten motorun maksimum tork değeri ise 770 Nm. 0-100 km/s deparını 4.1 saniyede tamamlayan ve 286 km/s hıza ulaşabilen otomobil, Sport Chrono Paketi tercih edildiğinde ise 3.9 saniyelik bir 0-100 km/s verisi sunuyor.

Yeni Cayenne Turbo'nun bu yılın sonunda Avrupa yolların çıkması planlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR