YENİ MODELLER › Yeni Chevrolet Camaro tanıtıldı!

Yeni Chevrolet Camaro tanıtıldı!

19 Mayıs 2015 / 11:40 Selefinden 90 kg daha hafif olan altıncı jenerasyon Camaro yeni motor seçenekleri ile dikkat çekiyor

Yeni Chevrolet Camaro tanıtıldı!

Chevrolet yeni jenerasyon Camaro’nun üzerindeki örtüyü kaldırdı. Her ne kadar tasarım açısından bir önceki jenerasyondan çok farklı görünmüyor olsa bile, rüzgar tünelinde toplam 350 saat geçiren otomobil aerodinamik olarak optimize edilirken aynı zamanda 90 kg hafiflemeyi de başarmış. Chevrolet yeni Camaro’nun yapı rijitliğinin selefine göre %28 daha iyi olduğunu açıklarken, otomobilin yapısal bileşenlerinin yaklaşık %70’inin ise bu otomobil için özel olarak geliştirildiğini söylüyor.

Standart versiyon Goodyear Eagle Sport dört mevsim lastikleri ile çevrili 18 inçlik jantlar üzerinde yer alırken, SS versiyonunda Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 run-flat lastiklerle çevrili 20 inçlik jantlar bulunuyor. Yeni çok bağlantılı MacPherson gergi kollu ön süspansiyona ve beş bağlantılı bağımsız arka süspansiyona sahip olan Camaro, SS versiyonunda ise daha önce yalnızca ZL1 versiyonunda sunulan Magnetic Ride Control sistemine kavuşuyor. Yeni Camaro’yu durduracak güç ise standart versiyonda önde 320 mm’lik arkada ise 315 mm’lik fren disklerinden, SS’te ise önde 345 mm’lik arkada ise 338 mm’lik fren disklerinden elde ediliyor.

2016 model Chevrolet Camaro’nun kabini bir önceki jenerasyona göre daha sürücü odaklı konsolu, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü gösterge paneli ve 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan yeni jenerasyon MyLink infotainment sistemi ile dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra LED ambiyans aydınlatmasına, elektronik park frenine ve sürücüye Kar/Buz, Tur, Spor ve Pist (Sadece SS versiyonunda) olmak üzere dört farklı sürüş modu sunan Driver Mode Selector sistemine kavuşan yeni otomobilin giriş seviye versiyonunun kaputunun altında ise, 279 bg güç ve 400 Nm tork üreten dört silindirli 2-litre turbo benzinli motor yer alıyor.

340 bg güç ve 385 Nm tork üreten 3.6-litrelik tamamen yeni V6 motor seçenekler arasında müşterilere sunuluyor ve tıpkı 2-litrelik motor gibi standart olarak 6-ileri manuel şanzıman veya opsiyonel olarak 8-ileri Hydra-Matic 8L45 kulakçıklı otomatik şanzıman ile eşlenebiliyor.

461 bg güç ve 617 Nm tork üreten 6.2-litrelik V8 motora sahip olan Camaro SS ise standart olarak Active Rev Match teknolojisine sahip 6-ileri manuel şanzıman ile sunulurken, 8-ileri Hydra-Matic 8L90 kulakçıklı otomatik şanzıman ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR