İLK BAKIŞ › Yeni Civic hatchback’in patent görselleri internete sızdı

Yeni Civic hatchback’in patent görselleri internete sızdı

15 Mart 2016 / 12:53 Görseller Japon üreticinin yeni modelinin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor

Yeni Civic hatchback’in patent görselleri internete sızdı

Honda’nın 2017’de satışa sunmayı planladığı Civic hatchback modelinin patent görselleri internete sızdı. Japon üretici yeni modelinin ön gösterimi niteliğindeki Civic hatchback konseptini Cenevre Otomobil Fuarı’nda göstermişti, ortaya çıkan yeni görseller üretim otomobilinin nasıl görünebileceği konusunda bilgi ve fikir sağlıyor. Görselde yer alan otomobilin üretim otomobilinde bulunabilecek jantlara ve daha az agresif gövdeye sahip olduğu görünüyor. Bunların yanışında daha normal kapı eşiklerine ve arka cam sileceğine sahip olan otomobilin, konsept otomobilde otomobilin ortasında yer alan çift egzoz çıkışına da sahip değil.

Söz konusu görsellerde yer almayabilecek olan tek kısım otomobilin ön tamponunda yer alan hava girişleri olabilirmiş gibi görünüyor. Konsept otomobildekilere bir hayli benzeyen hava girişleri, üretim otomobilde yerini daha küçük hava girişlerine bırakabilir.

Şu anda satışta yer alan beş kapılı Civic hatchback ile kıyaslandığında yeni otomobilin 130 mm daha uzun, 30 mm daha geniş ve 20 mm olacağı tahmin ediliyor. Yeni jenerasyon Civic hatchback’in üç silindirli 1-litre hacimli turbo benzinli ve 1.5-litre hacimli turbo benzinli motor seçeneklerine sahip olacağı biliniyor. Honda yetkilileri yeni modelin özellikle Avrupa’da tanıdık 1.6-litre hacimli i-DTEC turbo dizel motor ile yüksek satış adetleri yakalayacağını tahmin ediyor.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa sunulması planlanan 2017 model Honda Civic hatchback’in üretim versiyonunun önümüzdeki Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR