SEKTÖREL › Yeni Clio'nun güvenliği tescillendi

Yeni Clio'nun güvenliği tescillendi

10 Ocak 2020 / 01:49 Yeni Clio, Euro NCAP'in 2019 testlerinde segmentinin en güvenli otomobili seçildi

Yeni Clio'nun güvenliği tescillendi

Yeni Renault Clio, Euro NCAP tarafından 2019’da test edilen otomobiller arasında segmentinin en güvenli modeli seçildi. Yeni Clio, 2019 yılı ortasında Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı başarmıştı. 

İttifak’ın yeni platformu CMF-B’yi kullanan yeni Clio, optimize edilmiş karoserisi, yolcuların tamamına optimum destek sağlayan geliştirilmiş koltuk yapısı ve aktif gergili, yük sınırlayıcılı emniyet kemerleri ile öne çıkıyor. Renault tarafından desteklenen Fix4sure teknolojisi sayesinde üst düzey yolcu güvenliği sağlayan Clio'da ayrıca ön ve arka sıraya her tip çocuk koltuğu isofix ve I-size sistemiyle yerleştirilebiliyor. Yandan darbelerde ise arka yolcular için geliştirilmiş kafa koruması sağlanıyor. 

Yeni Clio, zengin bir standart donanım seviyesine sahip. 6 adet hava yastığı, acil durum fren destekli ABS, bir kamera ve radar (bu ekipmanlar şeritte kalma yardımı, hız uyarılı trafik işareti tanıma özelliği, güvenli mesafe uyarısı ve acil durum fren destek sistemi gibi sistemlerin çalışmasına olanak sağlıyor), hız ayar ve sınırlayıcı, emniyet kemeri hatırlatıcısı (arka koltuklarda yolcu varsa, bu koltuklar için de uyarı veriliyor) ve acil durum arama gibi özelliklerle donatılan Clio, ayrıca standart olarak sunulan %100 LED ön farları, otomatik kısa/uzun far özelliği ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynasıyla daha güvenli bir görüş sağlıyor. 

ÇOK OKUNANLAR