LANSMAN › Yeni Corolla Sedan 95.700 TL'den başlıyor

Yeni Corolla Sedan 95.700 TL'den başlıyor

14 Şubat 2019 / 11:16 Dizele veda! Yeni Corolla'da dizel motor seçeceğinin yerini hibrit versiyon alıyor

Yeni Corolla Sedan 95.700 TL'den başlıyor

İlk neslinin tanıtıldığı 1966 yılından bugüne kadar tüm dünyada 46 milyon adetten fazla tercih edilen Corolla’nın 12’nci nesli yollara çıktı. Türkiye’de de üretilen yeni Corolla Sedan özellikle hibrit versiyonu ile dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Yeni nesliyle dizel motor seçeneğine veda eden Corolla, fiyat etiketleriyle de oldukça iddialı görünüyor. 1.6 litrelik benzinli motor seçeneğinin fiyatı 'Hurda Teşviki' ile 95.700 TL'den başlayan otomobilin hibrit versiyonu ise 137.500 TL'lik baz fiyat etiketi taşıyor. Yeni Corolla Sedan; Vision, Dream, Flame ve Passion donanım paketleriyle sunulacak. Corolla'nın ülkemizde üretilmeyen Hatchback gövde tipinin Eylül ayında getirilmesii planlanırken, Touring Sports olarak adlandırılan SW versiyon ise ithal edilmeyecek.

4df4abca546a654f2f620367dee17ca8_4.jpg

Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA GA-C platformunda tasarlanan Corolla, şimdi çok daha güçlü bir karaktere sahip olurken, prestijli duruşuyla dikkatleri üzerinde topluyor. Yeni Corolla’nın uzunluğu eselefinden 10 mm, genişliği ise 5 mm daha fazlayken, yüksekliği ise 30 mm azaltılmış. Corolla’da aynı zamanda 2,700 mm’lik genişletilmiş aks aralığı kullanıldı. Yeni ölçülerle birlikte 1 cm’lik daha düşük bir ağırlık merkezi elde edildiği açıklanıyor. 471 litrelik bir bagaj hacmi sunan Toyota Corolla, ayrıca özlemle beklenen Sunroof donanımına da kavuşmuş durumda.

DAHA KONFORLU VE TEKNOLOJİK BİR KABİNE SAHİP

Corolla’nın tamamen yenilenmiş kabini, görselliğinin yanı sıra yüksek kalitesiyle de öne çıkıyor. Üst düzey kaliteye ve harmonik bir tasarıma sahip kabin içinde kullanılan malzemeler arasında saten krom kaplama, piyano siyahı detaylar, deri kaplamalar ve şık dikişler yer alıyor. 

Corolla Hybrid versiyonlarda, uyumlu cep telefonları için kablosuz telefon şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik olarak katlanılabilir yan aynalar ile elektronik park freni standart olarak yer alıyor. Ön konsolda ortaya konumlandırılan ve kullanımı son derece kolay olan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 3 boyut efektli 7 inç’lik renkli TFT gösterge ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display de yeni Corolla'nın dikkat çekici özellikleri arasında.

4df4abca546a654f2f620367dee17ca8_1.jpg

HİBRİT VERİMLİLİĞİ DİZELİ ARATMAYACAK

Yeni Corolla’nın hibrit versiyonundaki dördüncü jenerasyon 1.8 litrelik hibrit sistem, 122 bg güç ve 142 Nm motor torku üretirken; 53 kW/600V elektrik motoru ise, 0 d/d’den itibaren 163 Nm tork değeri sunuyor. Şarj gerektirmeyen hibrit sistemi ile günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar tamamen elektrikle sürüş sunabilen hibrit sistem, yakıt verimliliğinin yanı sıra daha iyi hızlanma performansı verecek şekilde tasarlanmış.

Corolla Hybrid’de daha yüksek tork ve yeni hibrit bataryaların adapte edilmesiyle daha iyi yakıt ekonomisi sağlanmış. Corolla Hybrid 100 km/s hıza 11 saniyede çıkarken, maksimum hızı ise 180 km/s olarak veriliyor. Bununla birlikte 3.4 lt/100 km yakıt tüketimi sunan Corolla Hybrid, sadece 80-87 g/km aralığında CO2emisyonu salımı sunuyor. 

4df4abca546a654f2f620367dee17ca8_2.jpg

YENİ GÜVENLİK SİSTEMİ İLE DAHA FAZLA GÜVENLİK

Yeni Corolla Hybrid’in tüm versiyonlarında Toyota’nın en gelişmiş güvenlik donanımları benzersiz Toyota Safety Sense özellikleri ile standart olarak sunuluyor. Kaza yapma ihtimalini en aza indiren bu yüksek teknolojiye sahip sistem, araç içindekileri olduğu kadar yayalar ve bisikletliler için bile güven veriyor. Ön Çarpışma Önleyici Sistem, hava ne kadar karanlık olursa olsun, Gece Algılama özelliğiyle, araç önündeki yayaları algılarken, gerektiğinde otomatik olarak fren yapıyor. Ayrıca Bisikletli Algılama teknolojisi ile gündüzleri de bisikletliler algılanarak sürücüyü dikkatli olması için uyarıyor.

Yeni Corolla’daki, yeni aktif güvenlik paketi şimdi daha yüksek çözünürlüğe sahip kamera ve milimetrik dalga radarına sahip sistemden oluşuyor. Tehlikeyi tespit etme konusunda geliştirilen ve fonksiyonelliği artırılan Toyota Safety Sense sisteminde, tüm hızlarda çalışan Adaptif Hız Sabitleyici sistem (ACC), otomatik şerit ortalama özelliğini içeren Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) teknolojileri de bulunuyor. En yeni teknoloji ile üretilen Akıllı Şerit Takip sistemi şerit çizgisi belirgin olan yollarda, 50 km/saat veya üzeri hızlarda ilerlerken sinyal vermeden şerit değiştirildiğinde, sürücüyü sesli, görsel ve direksiyonu şerit içine doğru iterek uyarıyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ile beraber kullanıldığında da direksiyon desteği sağlayarak aracın şeridi ortalamasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte Yeni Corolla’da donanıma bağlı olarak Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSM) gibi teknolojiler de yer alıyor.

4df4abca546a654f2f620367dee17ca8_3.jpg

ALİ HAYDAR BOZKURT; “SATIŞ HEDEFİMİZ 2019'DA 20 BİN ADET”

Mallorca’da gerçekleştirilen Yeni Corolla’nın dinamik lansmanında Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni Corolla’yı heyecanla beklediklerini söyleyerek ”Şimdi görüyoruz ki beklediğimize değmiş diyebileceğimiz bir otomobile sahip olduk. 12’nci nesliyle şimdi çok daha gösterişli ve prestijli bir yapıya kavuşan Corolla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de markamızın lokomotifi olacaktır”dedi. Bozkurt Corolla’nın Toyota için büyük öneme sahip olduğunun da altını çizerek “Çok hassas bir sene olmasını beklediğimiz 2019 yılında, 8 bin adedi hibrit motor seçeneği olmak üzere toplamda 20 bin adet Corolla satmayı hedefliyoruz. Yeni nesil Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit modelinin yüzde 8-10’un üzerinde daha fazla bir fiyatla piyasaya sunulacaktı. Normalde tersi olur hibrit daha pahalı bir teknolojidir. Fiyatı daha yüksek olması beklenir. ÖTV teşviği ile birlikte Corolla Hybrid’in lansman fiyatı çok ulaşılabilir bir seviyede oldu”şeklinde konuştu. Bozkurt şunları söyledi; “Ülke olarak bir başka gurur kaynağımız Yeni Corolla’nın ÖTV teşviği kapsamında yer alan hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretilecek olması. Şubat ayı ile birlikte Türkiye pazarına sunacağımız yerli üretim Yeni Corolla iledaha geniş kitlelere ulaşacağımıza inanıyorum. Corolla yeni nesli ile Türkiye sedan otomobil pazarındakiayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır”

4df4abca546a654f2f620367dee17ca8_0.jpg

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla’nın yerli üretim olmasının lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağladığını da kaydederek şöyle konuştu; “Corolla Türk halkının çok sevdiği ve tercih ettiği bir otomobil. Türkiye’de bugüne kadar 430 bin adetten fazla satılan Corolla, 2018 yılında da toplam satışlarımızın yüzde 69’unu oluşturarak amiral gemimiz olmuştu. Yeni Corolla ile birlikte bu başarının daha da artacağını ve markamızı en üste taşıyacağına inancım tam. Ayrıca yerli üretim olan Yeni Corolla’nın kamu tarafından da öncelikli olarak tercih edilmesini bekliyorum.”

ÇOK OKUNANLAR