GÜNDEM › Yeni Corsa, Easytronic 3.0 şanzımanlı 1.3 dizel motoru ile daha çevreci ve ekonomik...

Yeni Corsa, Easytronic 3.0 şanzımanlı 1.3 dizel motoru ile daha çevreci ve ekonomik...

05 Şubat 2015 / 20:40 Opel, yeni Corsa’nın robotize manuel şanzıman seçeneğini ülkemizde bu yılın ortasından itibaren sunacak

Yeni Corsa, Easytronic 3.0 şanzımanlı 1.3 dizel motoru ile daha çevreci ve ekonomik...

Opel’in geliştirdiği üçüncü nesil otomatikleştirilmiş beş vitesli düz şanzıman Easytronic 3.0, ilk kez yeni Corsa modelinde 1.3-litre dizel motor ile 2015 yılının ortasından itibaren Türkiye pazarına sunulacak. 95 bg güç ve 190 Nm tork üreten dizel motor, Easytronic 3.0 şanzımanla eşlendiğinde otomobilin CO2 emisyon miktarı 82 g/km’ye düşüyor.  Bu ikili ayrıca 3.1 lt/100km’lik ortalama tüketim değeri sağlarken, Corsa yeni motoru ve 5-ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı ile en ekonomik Opel modeli ünvanına sahip oluyor.

Alman üreticinin yeni şanzımanı olan Easytronic 3.0, markanın yeni nesil turboşarjı ile birlikte sunuluyor. Yeni turboşarj düşük devirlerde sessizliği ile dikkat çekerken, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ile birleştirildiğinde ekonomik sürüşü de mümkün kılıyor. Otomatikleştirilmiş manuel şanzıman özellikle şehir içinde yakıt tüketimini daha da azaltan Start/Stop teknolojisi ile birleştirilirken, gerektiğinde çalışan su pompası ve değişken yağ pompası CO2 salımı değerlerine katkıda bulunuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR