İLK BAKIŞ › Yeni Elantra için yeni bir tasarım dili!

Yeni Elantra için yeni bir tasarım dili!

11 Mart 2020 / 16:04 Hyundai, yeni bir tasarım diliyle şekillendirdiği yeni Elantra'nın ilk görsellerini paylaştı

Yeni Elantra için yeni bir tasarım dili!

Hyundai Motor Company, 2021 yılında yollara çıkması planlanan yeni Elantra'nın ilk görüntülerini paylaştı. CN7 kodlu yedinci nesil Elantra, Hyundai'nin Parametrik Dinamik adını verdiği yeni tasarım kimliğiyle şekillenmiş. Sıradışı şekillere ve dokulara dayandığı açıklanan bu yeni dilin, tüm araçların birbirine benzemeye başladığı bir dönemde daha agresif, daha sportif ve aynı zamanda daha farklı bir tasarım ortaya çıkardığı belirtiliyor. 

1f3241e11d2de6026ade0c8cd35032aa_0.jpg

Yeni Elantra’nın tasarımı, geleneksel Hyundai modellerinin karakteristik özelliklerine sahip. Fakat bu özelliklerin her zamankinden daha egzotik bir şekilde vurgulandığı belirtilmekte. Parametrik Dinamik tasarım dili, tek bir noktada üç çizginin buluşması anlamına geliyor. Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişlerin aracın tüm dinamizmini ön plana çıkaracağı iddia ediliyor.

Otomobilin fütüristik iç mekanı da en az dış tasarımı kadar iddialı. Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatına odaklanırken, sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Otomobilde yeni tip direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bulunuyor. Bu değişimle birlikte, güncel Elantra'nın biraz demode göründüğünü düşündüğümüz analog gösterge tablosunun yerini artık daha teknolojik bir yapı almış olacak.

Hyundai, aracın dünya lansmanını 17 Mart’ta Hollywood'daki The Lot Studios'ta gerçekleştirecek.

ÇOK OKUNANLAR