
Yeni Elantra için yeni bir tasarım dili!
11 Mart 2020 / 16:04 Hyundai, yeni bir tasarım diliyle şekillendirdiği yeni Elantra'nın ilk görsellerini paylaştı

Hyundai Motor Company, 2021 yılında yollara çıkması planlanan yeni Elantra'nın ilk görüntülerini paylaştı. CN7 kodlu yedinci nesil Elantra, Hyundai'nin Parametrik Dinamik adını verdiği yeni tasarım kimliğiyle şekillenmiş. Sıradışı şekillere ve dokulara dayandığı açıklanan bu yeni dilin, tüm araçların birbirine benzemeye başladığı bir dönemde daha agresif, daha sportif ve aynı zamanda daha farklı bir tasarım ortaya çıkardığı belirtiliyor.

Yeni Elantra’nın tasarımı, geleneksel Hyundai modellerinin karakteristik özelliklerine sahip. Fakat bu özelliklerin her zamankinden daha egzotik bir şekilde vurgulandığı belirtilmekte. Parametrik Dinamik tasarım dili, tek bir noktada üç çizginin buluşması anlamına geliyor. Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişlerin aracın tüm dinamizmini ön plana çıkaracağı iddia ediliyor.
Otomobilin fütüristik iç mekanı da en az dış tasarımı kadar iddialı. Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatına odaklanırken, sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Otomobilde yeni tip direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bulunuyor. Bu değişimle birlikte, güncel Elantra'nın biraz demode göründüğünü düşündüğümüz analog gösterge tablosunun yerini artık daha teknolojik bir yapı almış olacak.
Hyundai, aracın dünya lansmanını 17 Mart’ta Hollywood'daki The Lot Studios'ta gerçekleştirecek.
-
Hyundai’den Türkiye’ye batarya yatırımı
Hyundai Motor Türkiye, İzmit’te kuracağı yeni batarya fabrikası için 55 milyon euro yatırım yapacak
-
Škoda Peaq’in ilk çizimleri paylaşıldı
Skoda'nın elektrikli yeni elektrikli amiral gemisinin dünya prömiyeri 23 Haziran’da gerçekleştirilecek
-
Mercedes-Benz GLE ve GLS geri döndü
Yıldızlı marka, yenilenen GLE ve GLS modellerini Türkiye’de yeniden satışa sundu
-
Volvo’da Gemini dönemi
Google Gemini, Google altyapılı Volvo modellerinde kademeli olarak kullanıma sunuluyor
-
Yeni A6 allroad'da PHEV sürprizi
Audi, beşinci nesil A6 allroad'u tanıttı. A6 allroad ilk kez şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle sunulacak
-
Mercedes-Benz, VLE'nin üretimine Başladı
Mercedes-Benz VLE'nin seri üretimi İspanya’daki Vitoria fabrikasında başladı
-
Audi Concept C’ye 4 tasarım ödülü
Tamamen elektrikli Concept C, Audi’nin yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
-
Toyota’dan yapay zeka destekli dijital danışman
Otomotiv sektöründe bir ilke imza atan Toyota Türkiye, yapay zeka danışmanı Toya’yı devreye aldı.
-
Yeni Dacia Spring geliyor...
Yeni Spring’in 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS