YENİ MODELLER › Yeni Elantra'da hibrit teknolojisi

Yeni Elantra'da hibrit teknolojisi

23 Mart 2020 / 01:23 Yepyeni bir tasarıma kavuşan Elantra, teknolojisi ve hibrit motor seçeneğiyle dikkat çekiyor

Yeni Elantra'da hibrit teknolojisi

Hyundai, 2021 yılında yollara çıkması planlanan yeni Elantra'yı lanse etti. Tanıtımı Hollywood The Lot Studios'da yapılan otomobil, tamamen farklı bir dizayna ve teknolojik özelliklere sahip. Popüler kompakt sedanın sportif tasarım kimliği, hibrit teknolojisi ve segmentinde ilk kez sunulan kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısıyla desteklenirken, aynı zamanda dijital anahtar gibi Hyundai’nin en son yeniliklerini de kullanıcılarına sunuyor. Elantra, yılın son çeyreğinde Güney Kore’deki Ulsan ve Amerika’daki Alabama Hyundai tesislerinde üretilmeye başlanacak. 

55369fcc92b38352afe9fd951b212efd_0.jpg

CN7 kodlu yedinci nesil Elantra, Hyundai'nin Parametrik Dinamik adını verdiği yeni tasarım kimliğiyle şekillenmiş. Parametrik Dinamik tasarım dili, tek bir noktada üç çizginin buluşması anlamına geliyor. Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişler aracın tüm dinamizmini ön plana çıkarıyor. Selefinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir gövdeye sahip olan Elantra, 5.5 cm uzayan gövdesinin de etkisiyle iç mekanında artık daha geniş bir oturma alanı sunuyor.

55369fcc92b38352afe9fd951b212efd_1.jpg

Otomobilin fütüristik iç mekanı da en az dış tasarımı kadar iddialı. Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatına odaklanırken, sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Otomobilde dijital ekrandan oluşan bir gösterge paneli bulunuyor. Bu değişimle birlikte, güncel Elantra'nın biraz demode göründüğünü düşündüğümüz analog gösterge tablosunun yerini artık daha teknolojik bir yapı almış olacak. Yatay bir şekilde konumlandırılan kokpitte iki adet 10,25 inç’lik LED ekran kullanılmış. Elantra’da sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de bu ekranla kombine bağlantı özelliği sunuyor. 

Hyundai, Elantra modelinde ayrıca ilk kez hibrit motor teknolojisine yer veriyor. 1.6-litrelik dört silindirli benzinli üniteye sahip olan Elantra Hybrid'de içten yanmalı motora ek olarak 32 kw’lik elektrikli motor görev yapıyor. Toplamda 139 bg güç değeri sunan Elantra, Hyundai’nin geliştirilmiş 6 ileri çift kavramalı şanzımanına yer verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR