SEKTÖREL › Yeni Enzo'nun detayları şekilleniyor...

Yeni Enzo'nun detayları şekilleniyor...

09 Ekim 2011 / 23:14 Ferrari'nin efsanevi modeli Enzo'nun yeni nesli için geri sayım sürerken, yeni modelin bazı detayları da netlik kazanıyor

Yeni Enzo'nun detayları şekilleniyor...
Efsanevi Ferrari Enzo’nun halefi hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.Yeni Enzo’nun karbon-fiber monokok bir gövdeye ve ortaya konumlandırılmış bir V12 motora sahip olacağı söyleniyor. Ferrari yetkilileri, Enzo gibi sınırlı sayıda üretilen otomobiller için karbon-fiber monokok şasinin mantıklı olduğunu, ancak seri üretim modellerde böyle bir yapıya yer vermeyeceklerini söylüyorlar. 458 modelindeki gibi alüminyum yapılı bir şasinin ağırlık tasarrufu açısından çok küçük farklar içerdiği, ancak maliyetinin çok daha düşük olduğu belirtiliyor.

Ferrari CEO’su Amedeo Felisa, Ferrari’nin hibrit prototipler üzerinde çalıştığını da belirtiyor. Emisyon değerlerini düşürmek adına Formula-1’deki KERS sistemini yol otomobillerinde de kullanabileceklerinin sinyallerini veren Felisa, böyle bir sistemin performansın yanı sıra yakıt verimliliğine de katkı sağladığını vurguluyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR