LANSMAN › Yeni Fiat Doblo Türkiye'de satışa sunuldu

Yeni Fiat Doblo Türkiye'de satışa sunuldu

13 Haziran 2023 / 15:07 Birçok yeniliğe sahip olan yeni Doblo, Cargo ve Combi versiyonlarıyla bayilerdeki yerini aldı

Yeni Fiat Doblo Türkiye'de satışa sunuldu

Dünya pazarlarına ihraç edilmek hedefiyle 2000 yılında Tofaş Fabrikası’nda üretilmeye başlanan ve Tofaş’ta üretildiği 23 yıl boyunca, pek çok başarıya imza atan Fiat Doblo’nun beşinci nesli ülkemizde satışa sunuldu. Yeni nesli bir ortak platform ürünü olan Doblo, artık ülkemizde değil, İspanya - Vigo'daki Stellantis fabrikasında üretiliyor. Bir önceki nesline göre yeni teknolojilerle donatılan Doblo, konforlu iç mekanı ve zengin güvenlik donanımlarıyla dikkat çekiyor. 

Cargo ve Combi gövde tiplerinde üretilen Doblo, Combi versiyonunda Easy, Urban, Premio Plus donanım seçenekleriyle sunuluyor. Multijet ünite yerine artık Stellantis'in diğer modellerinden hatırladığımız 1.5 litrelik BlueHDI motorla donatılan Doblo'nun Cargo versiyonu lansmana özel 509.900 TL’den, Combi gövde tipi ise 644.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

1fd8508f625d559473b7f970649b26db_3.jpg

Çok önemli bir gelişme olarak Doblo'nun ayrıca artık elektrikli bir versiyonu da bulunuyor. 100 kW gücünde bir elektrikli motora ve 280 km'nin üzerinde menzil sağlayan 50 kWh kapasiteli bataryaya sahip olan E-Doblo, 2023 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulmuş olacak.

a89669ab9b7f00bcf6e678561860052e_0.jpg

Yeni nesil Doblo elektrikli versiyon eklenene kadar şimdilik sadece 1.5 litrelik dizel motorla sunulacak. Bu motor iki farklı güç seçeneğiyle geliyor. 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilen 100 beygirlik versiyon Doblo'nun Cargo ve baz donanım Combi versiyonlarında sunulurken, 130 beygir gücündeki versiyon ise sadece Combi gövde tipinde ve 6-ileri manuel şanzımanın yanı sıra tam otomatik EAT8 şanzımanla da satın alınabiliyor. Yani 8-ileri EAT8 sayesinde Doblo artık otomatik şanzıman talebine de cevap verebiliyor. Doblo’nun 100 bg'lik motoru 250 Nm tork üretirken; WLTP normlarına göre ortalama 5,6-5,7 lt/100 km aralığında tüketim değerine imza atıyor.

1fd8508f625d559473b7f970649b26db_1.jpg

Doblo’nun ticaretin profesyonelleri için geliştirilen Cargo gövdesinde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, karanlık sensörü yolcu tarafı sürgülü kapı, 180 derecelik, iki yana açılabilen camsız arka kapılar standart olarak sunuluyor. Tercihe göre; kullanıcılar sürücü tarafı sürgülü kapı ve camlı arka kapıları opsiyonel olarak satın alabiliyor. Kullanım ve ihtiyaca göre; 4403 mm ve 4753 mm olmak üzere iki farklı şaşi uzunluğuyla (Standart ve Maxi) satın alınabilen Doblo Cargo versiyonlarının kabin içinde ise ergonomik tasarım unsurları göze çarpıyor. 5 inç dokunmatik multimedya ekranı, manuel klima, hız sabitleme ve sınırlandırma sistmeleri Doblo Cargo’da standart olarak sunuluyor. 1+1 oturma seçeneğine ek olarak opsiyonel olarak alınabilen Modüler Kargo (Magic Cargo) seçeneğiyle de 2+1 oturma düzenine sahip olunabiliyor. Fonksiyonel çözümler arasında, masaya dönüştürülebilen koltuk sırtlığı da bulunuyor. Yeni Doblo Cargo yükleme alanıyla da fark yaratıyor. Modüler Kargo (Magic Cargo) özelliği sayesinde elde ettiği 0.5 m3’lük ek taşıma hacmiyle beraber; toplamda 4,4 m3’e kadar yükleme hacmi sunuyor. Doblo Cargo’nun 980 kg’ye varan taşıma kapasitesi bulunuyor. 

1fd8508f625d559473b7f970649b26db_2.jpg

Yeni Doblo’nun Combi gövde seçeneği ise hem ticaret profesyonellerinin hem de ailelerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış. Ferah ve konforlu bir yaşam alanı sunan Doblo Combi’de; 8 inçlik dokunmatik ekran, navigasyon, anahtarsız çalıştırma, elektrikli park freni, otomatik klima, elektrikli arka camlar gibi özellikler bulunuyor. Kullanıcının geri manevralarını kolaylaştıran ve panaromik bir görüş sağlayan 180 derecelik geri görüş kamerası Magic View, özellikle dik park noktalarından çıkarken fark yaratan bir donanım olarak öne çıkıyor. Doblo Combi’de ayrıca panoramik cam tavan, ışıklandırma kemeri ve ek saklama alanı sunan “Magic Top” özelliği de bulunuyor. 

1fd8508f625d559473b7f970649b26db_4.jpg

Doblo, birbirinden bağımsız, katlanabilen üçlü arka koltuklara ve 775 ile 3000 litre arasında değişen bagaj hacmine sahip. Arka camın bagaj kapağından bağımsız olarak açılabilmesi pratikliği artırıyor. 

a89669ab9b7f00bcf6e678561860052e_4.jpg

En yeni teknoloilerle donatılan Doblo’da, elektrikli park freni, yokuş-kalkış destek sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, uzun far asistanı, yarı otomatik park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, ön çarpışma uyarısı ve acil durum freni, şerit takip sistemi, yorgunluk uyarı asistanı gibi özellikler de  bulunuyor.

"6 AY İÇERİSİNDE 10 BİN ADET DOBLO SATIŞI HEDEFLİYORUZ"

Yeni Nesil Fiat Doblo’nun tanıtıldığı basın etkinliğinde konuşan Marka Direktörü Altan Aytaç; “FIAT Professional markası olarak 2022 yılını hafif ticari araçlar ürün gamımızı büyüterek kapatmıştık. Geçtiğimiz yıl 49 bin adet satış gerçekleştirdik ve hafif ticari araç pazarından yüzde 26 pay aldık. Doblo ve Fiorino’nun başarılı performansları sürdü, modellerimiz minivan segmentinin lideri oldular. Geçen yıl aralık ayında orta ticari araç segmentine Fiat Scudo ve Ulysse ile yeniden ve güçlü bir şekilde giriş yaptık ve hafif ticari araç pazarının farklı segmentlerindeki tüm müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya başladık.” dedi.

İlk nesli 2000 yılında pazara sunulan Doblo’nun, yıllar içerisinde çok önemli başarılara imza attığına değinen Aytaç; “Doblo ile gurur duyuyoruz, 23 sene içerisinde Doblo ile çok önemli bir başarı hikayesi yarattık. Her birimizin onunla farklı anıları var. Milyonların yol arkadaşı olan Doblo’dan bugüne dek toplam 2,3 milyon adet üretildi ve dünyanın farklı yerlerinden müşterilerimizle buluştu. Doblomuz, “Avrupa’da Yılın Ticari Aracı” dahil, pek çok farklı ödülün de sahibi oldu. Ayrıca Doblo’nun üretiminden bu yana 1,7 milyon adedi ihraç edildi. Kısacası dünyanın dört bir yanındaki gururumuz oldu. Bu başarılar, hem FIAT markası hem de Tofaş açısından çok kıymetli” dedi.  

Stellantis’in diğer markalarıyla ortak bir platformu paylaşarak; üretimi İspanya ve Portekiz’de devam eden Yeni Nesil Doblo’nun da Türk tüketicisinin beğenisini kazanacağını sözlerine ekleyen Altan Aytaç “Altı ay içerisinde 10 bin adet Doblo satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. FIAT Professional markası, yeni Doblo’nun da satışa sunulmasıyla, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümeyi sürdürecek” diye konuştu.

a89669ab9b7f00bcf6e678561860052e_1.jpg

Fiat Doblo’nun beşinci neslinin de tıpkı kendinden önceki nesiller gibi; geniş aileler için ideal yol arkadaşı olmayı sürdürdüğünü söyleyen Pazarlama Müdürü Burak Umur Çelik ise “2023 Haziran ayında pazara sunduğumuz Fiat Doblo, ticaretin profesyonellerinden, geniş ailelere kadar tüm seyahatleri ve ihtiyaçları konforlu ve teknolojik bir hale getirerek beklentileri en üst düzeyde karşılayacak” dedi.  Çelik ayrıca “Doblo; şehir içinde konforlu, güvenli, yenilikçi çözümleri sayesinde ticaretin profesyonellerinin de tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yollarla buluşuyor. Fonksiyonellik, taşıma kapasitesi ve güvenlik açısından en üst seviyeyi sunuyor. Müşteri gereksiniminlerini maksimum seviyede karşılayacak şekilde tasarlanan Doblò’da ilk bakışta, aracın önüne konumlandırılan yeni FIAT logosu göze çarpıyor. Yine aracın ön tasarımında güçlü kaput çizgileri ve iki far arasında uzanan krom çıta diğer dikkat çeken tasarım unsurları olarak dikkat çekiyor. Yen Nesil Doblo’nun Türk tüketicisi tarafından sevileceğine inanıyoruz. Bundaki en önemli unsurlardan biri, marka olarak; Doblo kullanıcılarını çok iyi tanımamız ve bugüne kadar Doblo kullanan müşterilerimizin, yeni Doblo’ya karşı duydukları heyecan. FIAT markasının yaygın, deneyimli ve güçlü bayi & servis ağı, büyük bir ticari araç müşteri portföyüne sahip olmamız olacaktır. Bunun yanında, Yeni Doblo’da sunulan; üst düzey sürüş konforu sunan 8 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle de yeni bir müşteri portföyüne ulaşacağımıza inanıyoruz.”dedi.

e1509cef9495fa04bc5444063fb17313_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR