LANSMAN › Yeni Focus 135.000 TL'den başlıyor...

Yeni Focus 135.000 TL'den başlıyor...

15 Kasım 2018 / 00:00 Teknolojik özellikleriyle dikkat çeken yeni Ford Focus 3 farklı gövde tipiyle satışa sunuldu...

Yeni Focus 135.000 TL'den başlıyor...

Ford Focus sıfırdan tasarlanan 4.nesli ile Türkiye yollarına çıkıyor. Selefinden daha uzun bir gövdeye sahip olan Focus, 53 mm artan dingil mesafesiyle de artık daha geniş bir kabin sunuyor. Sedan, Hatchback ve SW gövde tipleriyle sunulan yeni Focus'un Türkiye’ye özel üretilen sedan versiyonunda, ön koltuk omuz mesafesinin 10 milimetre, diz mesafesinin ise 15 milimetre arttırıldığı açıklanırken, arka koltuklarda ise diz mesafesinde 70 milimetre, omuz mesafesinde de 59 milimetre artış olduğu belirtiliyor. Otomobilin bagaj hacmi bir önceki modele kıyasla 90 litre artarak 511 litreye ulaşmış.

Yeni Focus’un iç tasarımında yeni ön konsol sayesinde genişlik hissiyatı yakalanmış. Çift parça panoramik açılan cam tavan ile daha ferah bir iç mekâna sahip olan yeni Focus’un sadeleştirilmiş tasarımı daha sakin bir ortam sunuyor.

Daha önce bir Ford modelinde bir arada sunulmamış çok sayıda gelişmiş özelliği bünyesinde barındıran yeni Ford Focus’un sahip olduğu ileri teknolojiler de dikkat çekici. Seviye 2 otonom sürüş teknolojilerine sahip olan otomobil, Ford’da ilk kez sunulan Ford Co-Pilot360™ Sürüş Destek teknolojileriyle donatılmış. 7800 TL'lik bir opsiyon olarak sunulan bu teknolojiler arasında yer alan Dur & Kalk Fonksiyonu ile geliştirilmiş, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama özellikleri içeren Adaptif Hız Kontrol Sistemi, otomobilin önündeki araçlarla sürüş mesafesinin korumasını da sağlayarak güvenli sürüşü destekliyor. Yeni Focus ile ilk defa sunulan 3 farklı sürüş modu da, hızlanma, vites geçişleri, havalandırma ve direksiyon tepkilerinin  sürüş koşullarına göre ayarlanmasını sağlıyor.

ba8eeab1183bfc19afce4df5b06ac25a_0.jpg

Yeni Focus, yenilikçi ve gelişmiş konfor detayları ve teknolojiler sunuyor. Kablosuz Şarj Sistemi, 8’’ renkli ve dokunmatik ekranlı iletişim ve eğlence sistemi, B&O ses sistemi, head-up display, Aktif Park Asistanı, Paralel Park Çıkış Yardımı, SW versiyonun arka koltuklarında sunulan Ford Kolay Katlama Sistemi, Dinamik LED Ön Far Sistemi, Yaya ve Bisiklet Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, Acil Durum Manevra Destek Sistemi ve geniş açılı geri görüş kamerası yeni Focus'un dikkat çekici özellikleri arasında.

Yeni Ford Focus, WLTP gerekliliklerine göre hesaplanan ve en güncel Euro 6.2 emisyon standartlarını karşılayan gelişmiş EcoBoost benzinli ve EcoBlue dizel motorlarla sunuluyor. Otomobilin benzinli motor gamında 8-ileri otomatik şanzımanla birlikte sunulan 125 bg gücünde 1.0 litrelik Ecoboost ve 6-ileri manuel veya otomatik şanzımanın eşlik ettiği 123 bg gücünde yeni 1.5 litrelik Ti-VCT üniteler görev yapıyor. 6-ileri manuel veya 8-ileri otomatik şanzımanın eşlik ettiği 120 bg gücündeki yeni 1.5 litre Ecoblue ünite ise Focus'un dizel motor seçeneği olarak sunuluyor.

Yeni Focus, yeni WLTP ölçüm standartlarına göre yüzde 10 yakıt verimliliği ve CO2 emisyonu iyileştirmesi sağlarken dört kapılı Focus'ta 0.250 ve beş kapılı Focus modellerinde 0.273 sürtünme katsayısı değerleriyle iddialı bir aerodinamik yapı sunuyor. Yakıt verimliliği, önceki Focus modeli ile benzer kriterlerle kıyaslandığında 88 kilograma varan ağırlık azaltılmasıyla daha da geliştirilmiş.

Yeni Focus; sedan, hatchback ve station wagon gövde tipleri ve TrendX, Titanium ve ST-line donanım seviyeleriyle sunuluyor. Başlangıç fiyatı 135.000 TL olarak belirlenen otomobilin fiyatı; dizel motorlu ve ST-line donanımlı hatchback versiyonda 186.500 TL'ye kadar çıkıyor.

“Yeni Focus, geleceğin akıllı teknolojilerini herkesin erişimine sunuyor”

ba8eeab1183bfc19afce4df5b06ac25a_1.jpg

Focus’un dünyada önemli satış başarıları elde ettiğini belirten Ford Otosan Pazarlama, Satış, Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Piyasaya sunulduğu yıl Avrupa’da yılın otomobili seçilen  ve 2 kez tüm dünyada en çok satan otomobil ünvanına sahip olan Ford Focus’un, bu yüksek ilgiye erişmesinin önemli nedenlerinden biri Focus’un üretildiği günden bu yana segmentinin öncü modellerinden biri olması.  İşte, bugün de yeni Focus, bir devrim yaratmak için yollara çıkıyor! Markamızın, ‘Akıllı şehirler, akıllı araçlar’ olarak adlandırdığı gelecek vizyonumuzda Yeni Focus, başrol üstleniyor ve bugünün teknolojisi ile geleceğin akıllı dünyası arasında bir köprü kuruyor. Yeni Focus, sadece yeni bir Focus değil: Baştan yaratılıp tasarlanan ve otomotiv sektörünü geleceğe taşıyacak bir otomobil! En önemli noktalardan biri ise Yeni Focus ile Ford, bu akıllı teknolojilerle şekillenen akıllı dünyayı herkesin erişimine sunuyor. Bugün burada, yeni Focus ile insan odaklı teknolojilerin birbiriyle akıllıca bağlandığı bir dünyaya yolculuğumuzu başlatıyoruz!” dedi.

Yeni Focus’un, müşterilerinin 20 yıllık deneyimi ve beklentileri üzerine kurulduğunu vurgulayan Yücetürk, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Focus, kullanıcıların tutkularını ve kişiliklerini, yaptığımız her şeyin merkezine koyan bir vizyon ile, duygusal ve sezgisel özellikleriyle, sürücülerin kişiliklerini ve tutkularına hitap edecek şekilde tasarlandı. Tasarımda kullanıcıların tutkularına, hayallerine, günlük hayatlarının nasıl geçtiğine ve nelere ihtiyacı olduklarına, her detayda hayatı onlar için nasıl kolaylaştıracağımıza odaklandık.” dedi ve ekledi: “Yeni Focus’un sedan versiyonu  Türk müşterisinin de beğenileri çerçevesinde Türkiye’ye özel  tasarlandı.  Sıfırdan bir sedan araç olarak tasarlanan Yeni Ford Focus’un Avrupa genelinde sunulacak donanım paketleri, müşterilerimizin beklentileri ve ihtiyaçları çerçevesinde giriş seviyesinden itibaren pazarlama ekibimizin yönlendirmesiyle oluşturuldu. Ford olarak müşterilerimiz ile çok önemli bağımız olan Focus otomobil satışlarımızın %56’sını oluşturuyor. Dolayısı ile Focus sadece Ford Otosan için değil, Türkiye için de çok önemli bir model. Yeni Focus’un sektörümüze yeni bir soluk getireceğine inanıyorum.”

ÇOK OKUNANLAR