KONSEPT › Yeni Ford GT, 600 bg’den fazla güç üretecek!

Yeni Ford GT, 600 bg’den fazla güç üretecek!

12 Ocak 2015 / 19:51 Detroit’te sürpriz bir şekilde konsept olarak tanıtılan otomobil, çift turbo V6 motora sahip olacak

Yeni Ford GT, 600 bg’den fazla güç üretecek!

Ford, otomotiv dünyası tarafından efsane olarak nitelendirilen GT modelinin yeni jenerasyonunun konseptini Detroit Otomobil Fuarı’nda sürpriz bir şekilde tanıttı.

Marka tarafından “ultra yüksek performans süper otomobili” sözleri ile tanımlanan yeni model, orijinaline sadık kalınarak tasarlanmış. Şık hatlarının yanı sıra sürtünmeyi azaltmak ve daha fazla downforce üretmek amacıyla aerodinamik olarak optimize edilen iki koltuklu otomobilin tasarımı, yukarıya doğru açılan kapılarla taçlandırılmış. Karbonfiber yaşam hücresinin yanı sıra, yol şartlarına göre otomatik ayarlanan aktif arka spoylere sahip olan konsept otomobil, markanın “şimdiye kadar sunulan en iyi güç/ağırlık oranına sahip seri üretim otomobillerden birini üretme” amacına ulaşması için karbon fiber gövde panelleri ile de donatılmış.

Ford tarafından 600 bg’den fazla olarak açıklanan gücünü, ortaya konumlandırılan çift turbo V6 EcoBoost motordan alan süper otomobil, ürettiği gücü “neredeyse anında vites değişimleri sunmayı vaat eden” 7-ileri çift kavramalı şanzıman üzerinden arka tekerleklerine aktarıyor. 20 inçlik jantlara sahip olan GT, ayrıca özel olarak tasarlanan Michelin Pilot Super Sport Cup 2 lastiklerle donatılmış.

Konsept otomobilin kabininde F1’den esinlenerek tasarlanan direksiyon ve tamamen dijital ve ayarlanabilir gösterge paneli dikkat çekerken, orta konsolda ise Ford’un SYNC 3 infotainment sistemi göze çarpıyor.

Yeni jenerasyon Ford GT’nin üretim versiyonunun 2016’da tanıtılması beklenirken, otomobilin seri üretimine 2016 yılı sonunda başlanması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR