LANSMAN › Yeni Ford Mondeo Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni Ford Mondeo Türkiye’de satışa sunuldu

17 Şubat 2015 / 19:44 Şık tasarımı ve teknolojileriyle dikkat çeken yeni otomobilin fiyatı 84.900 TL’den başlıyor

Yeni Ford Mondeo Türkiye’de satışa sunuldu

Ford, Avrupa’ya gelmesi biraz zaman alan yeni modeli Mondeo’yu ülkemizde de satışa sundu. Özellikle yeni burun tasarımıyla Mavi Oval üreticinin diğer yeni modellerinin tasarımını yakalayan Mondeo, yeni daha akıcı ve sportif profili ile de dikkat çekiyor.

Yeni Mondeo’nun Sapanca’da gerçekleştirilen basın lansmanında, otomobilin tasarım ekibinde yer alan Murat Güler, otomobilin şık burnunda yer alan büyük ızgara markanın diğer yeni modellerine kıyasla daha yukarıya yerleştirildiğini, bir önceki jenerasyonun farlarına kıyasla oldukça incelen farların ise ızgaranın her iki yanına yerleştirilerek otomobilin daha rafine bir tasarıma sahip olmasının sağlandığını açıkladı. Yeni Mondeo’nun opsiyonel olarak sunulan ve hem otomobilin daha şık bir görünüme sahip olmasını sağlayan hem de sürücünün gece görüşünü arttıran LED farları ise bir başka Türk, Berk Keskin tarafından tasarlanmış. Otomobilin yenilenen burnunun yanı sıra silüeti de yeniden tasarlanırken, arka kısmın tasarımında daha temkinli davranılmış.

Ford tasarımcıları yeni otomobilin iç mekanını da yeniden tasarlamış. Yenilenen iç mekanda ilk olarak yeni direksiyon göze çarparken, orta konsolda yer alan 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip Sync II infotainment sistemi, konsolun alt kısmında yer alan boş kısım ile kullanışlılığı arttırmış. Yeni Mondeo’nun iç mekanında opsiyonel olarak ısıtmalı, soğutmalı ve masaj fonksiyonlu deri koltuklara da yer verilirken, arka koltuklarda seyahat eden yolcuların güvenliğini arttırmak amacıyla, otomotiv endüstrisinde bir ilk olan hava yastıklı arka emniyet kemerleri opsiyonel donanım listesine eklenmiş.

Ford, yeni Mondeo’nun Türkiye versiyonunda başlangıçta iki adet motor seçeneği sunma kararı almış. Her ikisi de baz donanım olan Style donanım seviyesi ile 84.900 TL’lik baz fiyata sahip olan motor seçeneklerinden ilki 1.5-litre hacimli 160 bg gücündeki EcoBoost benzinli turbo motor. Standart olarak 6-ileri otomatik şanzıman ile eşlenerek müşterilerin beğenisine sunulurken, dizel motor seçeneği olarak sunulan tanıdık 115 bg gücündeki 1.6-litre TDCI turbo dizel ünite 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş.

Ülkemizde sedan, hatchback ve station wagon gövde seçenekleri ile satışa sunulan yeni Ford Mondeo’nun sedan gövdeli versiyonu her iki motor seçeneği ile birlikte satın alınabilirken, hatchback ve station wagon gövde seçenekleri yalnızca benzinli motor seçeneği ile birlikte sunuluyor.

Haber: Ege Geçyatan / Sapanca

ÇOK OKUNANLAR