RÖPORTAJ › 'Yeni Golf'de premium algısı arttı'

'Yeni Golf'de premium algısı arttı'

19 Kasım 2012 / 01:16 Volkswagen Binek Araç Pazarlama ve Satış Müdürü Çağrı Öztaş ile yeni VW Golf hakkında konuştuk

'Yeni Golf'de premium algısı arttı'
Yedinci nesil Volkswagen Golf’ün Antalya’daki lansmanında konuştuğumuz Volkswagen Binek Araç Pazarlama ve Satış Müdürü Çağrı Öztaş'tan, yeni Golf ile ilgili bazı önemli sorularımıza cevaplar aldık...

Yedinci nesil Golf'ün bir önceki modelle arasındaki en önemli farklar nelerdir?

Yeni Golf, MQB platformuna sahip olması sayesinde öncelikle ciddi anlamda hafiflemiş durumda. Ayrıca motor tipine göre yaklaşık yüzde16 ile 23 arasında değişen bir yakıt tasarrufu sözkonusu. Otomobilin emisyonları çok ciddi oranda azaltıldı. Tüm bunlara ek olarak aracın standartları da çok yükseldi. Ölçülerde de büyüme var; uzunluğu 56 mm arttı ve bu da konforu olumlu yönde etkiledi. Yeni Golf, insanların bir hatchback’ten beklediğinden daha fazla hacim sunuyor. Infotainment sistemleri ve ön konsol yapısıyla kabinin ciddi anlamda premiuma yaklaştığını söyleyebiliriz. Daha sportif olsa da, aracın dışında geleneksel Golf çizgileri bulunuyor. Yükseklik de azalmış durumda, ancak esas etkileyici değişim içeride. Artık biraz daha fazla premium algısı var.

Yeni Golf'e rakip olarak hangi modelleri alıyorsunuz? Rakipler premium modeller arasında mı?
Yani açıkçası hangi markayı rakip aldığınız çok önemli değil. Neticede satış rakamlarında diğer markalarla mücadele ediyorsunuz. Fakat biz bu aracın bir kademe daha atladığını, premiuma biraz daha yaklaştığını, Mercedes A-serisinin, BMW 1-serisinin ve grup markalarından Audi A3'ün hedef kitlesine hitap edeceğini düşünüyoruz. Aracın yüksek standartları, başlangıç fiyatı ve motorlarıyla daha alt segmentlerden bir sıçrama tahtası olabileceğini düşünüyoruz. Yeni Golf'ün geniş bir hedef kitlesi olacak.

Golf VII ilk etapta hangi motorlarla sunulacak?
1.6 TDI dizel motor, Kasım ayı itibariyle manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle showroomlarda. Kasım sonu, Aralık başında ise 1.2 TSI, ve 122 beygir gücünde 1.4 TSI seçenekler gelecek. Bunlar da yine manuel ve otomatik olarak sunulacak. ACT yani Aktif Silindir sistemine sahip 140 beygirlik 1.4 TSI motorumuzsa Ocak sonu itibariyle devreye girecek.

En fazla hangi motor seçeneğinden satmayı planlıyorsunuz?
Golf satışlarının minimum yüzde 50’sinin dizel olacağını düşünüyoruz. Benzinliler arasındaysa bir yarış olacak. 1.2 TSI, fiyat avantajı sağlayan tatminkar bir  motor. 122 beygirlik 1.4 TSI ise zaten bilinen bir motor, beklentileri karşıladığı için belli bir alıcı kitlesi var. 1.4 ACT de biraz daha performans isteyenler için ideal. Benzinliler arasındaki durumu tahmin etmek zor, ama yüzde 50 dizel, yüzde 50 benzinli olabileceğini düşünüyoruz.
 
Bu yıl sonuna kadar kaç aracı teslim etmeyi planlıyorsunuz?
Genel anlamda 2000'in üzerinde faturaya dönmüş satış olacağını düşünüyoruz. İlk gelen araçlar  lansman  paketli, bu yüzden ileriye yönelik sipariş veren müşteriler de olabilir. Faturaya dönen 2000 araç olursa bizi mutlu eden rakamlar ortaya çıkacaktır.

2013 yılındaki hedefiniz nedir?
Geçen sene 10 bine yakın Golf satıldı. Bu sene de 10 bin adedin üzerinde satacağımızı, satış hacminin 10-12 bin arasında olacağını düşünüyoruz. Hedefimiz 10 bin adedin üzeri.

ÇOK OKUNANLAR