LANSMAN › Yeni Honda Civic Sedan Türkiye'de...

Yeni Honda Civic Sedan Türkiye'de...

05 Kasım 2021 / 16:59 Yeni Civic Sedan, şık tasarımı, ferah kabini, zengin donanımı ve artan sürüş kalitesiyle öne çıkıyor

Yeni Honda Civic Sedan Türkiye'de...

Honda'nın 2021’deki model atağı, en önemli ürünü olan Civic Sedan’ın 11’inci nesliyle devam ediyor. Dünya çapında ulaştığı 24 milyonu aşan satış adetiyle markanın en köklü modeli konumunda bulunan Civic’in 11’inci nesli 13 Kasım tarihinden itibaren Honda bayilerindeki yerini alıyor. Premium, Elegance ve Executive donanım seviyeleriyle sunulan yeni Civic Sedan 374 bin TL ile 440 bin TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor. İki farklı VTEC Turbo motor seçeneğiyle gelen otomobilin LPG’li ECO versiyonu da artık turboşarjlı bir üniteyle sunuluyor. Honda’nın global stratejisinin bir sonucu olarak Şekerpınar’daki üretim tesisini kapatmasından dolayı Civic Sedan artık ülkemizde üretilmese de, BRC marka LPG kitinin montajı Honda Türkiye’nin İzmit’te yaptığı bir yatırım sonucu ülkemizde gerçekleştiriliyor ve daha önce de olduğu gibi yine garanti kapsamında sunuluyor.

bdb2ec011dc1aa03619a0128d38396ae_3.jpg

DAHA YALIN VE OLGUN BİR TASARIMA SAHİP
Yeni Civic Sedan, selefinden çok daha yalın ve olgun bir tasarıma sahip. Bu yeni yaklaşım, segmentinin en sportif görünümlü üyelerinden biri olan Civic Sedan’ı aynı zamanda artık farklı beğenilere hitap edebilen şık ve prestijli bir tasarıma kavuşturmuş. Tasarım yaklaşımı açısından önceki Civic nesillerinden esinlenmeye devam eden yeni model; uzun ve alçak motor kaputu, öne doğru uzanan burun tasarımı, geniş far yapısı ve geriye kaydırılan A sütunları ile etkileyici ve güçlü bir duruşa sahip. LED farlar ve stoplar, ön çamurluktan arkaya kadar uzanan keskin bir omuz çizgisiyle birbirine bağlanırken; yatay tasarımlı stop lambaları, artan arka iz genişliğinin de etkisiyle otomobile daha oturaklı ve geniş bir duruş kazandırmış. Bagaj kapağının ucundaki entegre spoyler kıvrımı da hem sportif görünümü destekliyor hem de aerodinamik yapıya katkı sağlıyor. 

bdb2ec011dc1aa03619a0128d38396ae_1.jpg

ÖNDE PANORAMİK GÖRÜŞ AÇISI
Alçak motor kaputu ve geniş görüş açısı gibi klasik Civic tasarım öğelerini modern bir şekilde yorumlayan yeni modelin kabini de sade, yalın ve kullanıcı dostu yapısıyla dikkat çekiyor. Geniş camlar, sürücü ve yolcuların çevreye hakim bir görüşe sahip olmasına olanak tanırken; aynı zamanda kabinin daha aydınlık ve ferah olmasına katkı sağlıyor. Geriye alınan A sütunları, alçak motor kaputu, yatay mimarili ön konsol ve gizli ön cam silecekleri ile panoramik bir görüş açısı sunuluyor. Civic’in ergonomik açıdan çok başarılı olan ön konsolu ayrıca retro tasarım öğeleriyle de segmente yeni bir bakış açısı getiriyor. Ön konsol boyunca bir kapıdan diğerine uzanan ve havalandırma ızgaralarını gizleyen metal petek dokulu tasarım, bir önceki Civic’e göre daha modern bir ambiyans yaratıyor. 

0111052b46c3270078daee2fcf51ead5_0.jpg

Civic’in malzeme kalitesinde de hissedilir bir iyileşme söz konusu. Döşemelerin ve kabindeki renklerin daha iyi bir kalite algısı için özenle seçildiği açıklanıyor. Sürücü ve ön yolcu için gövde dengeleyici özelliği olan koltuklar ise konforu artıran bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Civic Sedan geniş bir kabine sahip. Selefine göre dingil mesafesi 35 mm artan otomobil, rahat bir arka koltuk ve 512 litrelik geniş bir bagaj sunuyor. 

958b11ccb9abd675dfc445c1d0ffa56e_0.jpg

Kabinde küçük detaylara önem verilerek kullanışlı bir yapı elde edilmiş. Örneğin; vites kolu sürücüye doğru 5 derece eğilerek büyük boy bardak tutucuların vites kolunun sağında konumlandırılması sağlanmış. Vites kolunun önünde ise kablosuz şarj özelliği de sunan geniş bir alan bulunuyor. İnsan odaklı tasarım yaklaşımıyla selefinden daha ergonomik bir kabin sunan otomobil, teknolojik açıdan da bugüne kadarki en gelişmiş Civic nesli oluyor. Civic’in tüm versiyonları, 7 inçlik renkli TFT ekrana sahip dijital göstergelerle donatılırken, Executive+ versiyonun benzinli motor seçeneğinde ise Civic'te ilk kez sunulan 10.2 inçlik tamamen dijital LCD gösterge yer alıyor. Buna ek olarak Executive+ seviyesinde yeni 9 inçlik HD dokunmatik multimedya ekranı sunan Civic, diğer versiyonlarda ise standart olarak 7 inçlik renkli dokunmatik ekranla geliyor. Her iki bilgi-eğlence sistemi de önceki modeldeki multimedya ekranına göre 4 inç daha yukarıda konumlandırılarak kullanım kolaylığı ve görüş iyileştirilmiş. Ses düğmesi dahil fiziki düğmeler ve basitleştirilmiş menü yapısıyla sistem, pratik ve rahat bir kullanım sunarken, çalışma hızı da oldukça başarılı. Bilgi eğlence sistemleri tüm versiyonlarda standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto uyumu sunuyor. Executive+ versiyonunda ise akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği ve ön konsolda iki adet USB girişi bulunuyor. 

0111052b46c3270078daee2fcf51ead5_1.jpg

11’inci nesil Civic, selefinden daha rijit ve güçlü bir gövdeye sahip. Önceki nesille kıyaslandığında burulma rijitliği yüzde 8 ve bükülme rijitliği ise yüzde 13 oranında iyileştirilen otomobilde, şasinin yanı sıra mevcut süspansiyon ve direksiyondaki iyileştirmeler sayesinde yol tutuş karakteri ve sürüş kalitesi daha ileriye taşınmış. Direksiyonda yapılan optimizasyon sonucunda, şerit değiştirme ve viraj esnasında daha çevik tepkiler sunuluyor. Sadece yol tutuş değil, süspansiyon ve direksiyon sistemi kalitesini ve hissini iyileştirmek amacıyla sürtünme miktarını azaltmaya yönelik önlemler de alındığı açıklanıyor. Çok kollu arka süspansiyon, hem normal sürüşte hem de ani manevralarda dengeli ancak kıvrak bir yol tutuşa katkı sağlarken; darbe sertliğini azaltmak ve sapma tepkisini optimize etmek için süspansiyon burçlarında da değişiklikler yapılmış. Tüm Civic donanım seçeneklerinde ayrıca; Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD) ve Fren Yardımcısı ile birlikte 4 tekerlekte disk frenler standart olarak sunuluyor. 

İYİLEŞTİRİLEN YALITIM İLE ARTIK DAHA SESSİZ
Honda Civic; kabindeki gürültü ve titreşimi azaltmak için de kapsamlı önlemlere sahne olmuş. Üretan sprey köpük 10 farklı noktada kullanılırken; özellikle yan eşiklerin ön-arka uçları dahil olmak üzere gövde yapısının içi boş kısımlarında ve her bir sütunun başlangıç ve bitiş noktalarında uygulanmış. Birçok noktada motor sesinin kabine iletimini azaltmak için özel yalıtım çözümleri geliştirilirken; gürültü emici zemin altı kaplaması, arka çamurluk içi kaplaması ve gürültü emici halı kullanımı ile yol gürültüsü de azaltılmış. 

bdb2ec011dc1aa03619a0128d38396ae_2.jpg

Yeni Civic Sedan’ın sadece sürüş kalitesi değil, güvenlik seviyesi de geliştirilmiş. Pasif güvenlik önlemlerinin yanı sıra sunulan Honda SENSING teknolojisi ile otomobide önceki nesilden iki kat daha geniş alanı tarayan yeni bir ön kamera kullanılıyor. Kameralı sistem aynı zamanda beyaz çizgileri, yol sınırlarını, diğer araçları, yayaları, bisikletlileri ve yol işaretlerini tanımlıyor. Yeni Civic Sedan’da sunulan Honda SENSING özellikleri arasında ise Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi (CMBS), Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW), Şeritte Tutma Asistanı (RDM), Şerit Koruma Destek Sistemi (LKAS), Otomatik Dur/Kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleyici  (LSF) ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi gibi teknolojiler bulunuyor. Tüm bu güvenlik donanımlarına ek olarak Executive+ paketinde sunulan ve sağ yan ayna altına monte edilen kamera ile çalışan “Lanewatch” özelliği de dikkat çekici bir yenilik. Bu özellik sayesinde sinyal verildiğinde veya sinyal kolunun üzerindeki düğmeye basıldığında sağ taraftaki kör nokta multimedya ekranında görüntülenebiliyor. 

LPG'Lİ CIVIC ECO, ARTIK 1.5 VTEC TURBO MOTORLA SUNULUYOR
Yeni Civic Sedan ülkemizde iki farklı VTEC Turbo motorla sunuluyor. Motorların ve CVT şanzımanın iyileştirildiği açıklanıyor. Yeni nesil Civic’te turbo beslemeye yönlendirilen egzoz, türbin çarkı, giriş ve çıkış noktalarındaki boru tasarımı iyileştirilerek verimlilik artırılmış ve daha kısa tepki süresi elde edilmiş. CVT şanzımandaki G-Design vites değiştirme sayesinde ise farklı sürüş koşullarında, sürücünün gaz kelebeği komutlarına bağlı olarak aracın hızlanması iyileştirilmiş. Normal ve Eco sürüş modları dışında Elegance ve Executive+ versiyonlarında yeni bir Spor modu sunuluyor. Spor modunda CVT, yüksek tork hissi ve hızlanma tepkisi sunuyor. Yakıt tüketimini düşürmek üzere programlanan Eco modu ise sürücü agresif bir sürüş tarzı otaya koysa bile yakıt verimliliğini korumak için pedal tepkilerini ayarlıyor. 

bdb2ec011dc1aa03619a0128d38396ae_4.jpg

182 beygir gücü ve 240 Nm tork üreten 1.5 litrelik VTEC Turbo, Civic'te kompakt sedan sınıfının en güçlü motoru olarak sunulmaya devam ederken; LPG’li ECO versiyonunda ise önemli bir yenilik bulunuyor. Önceki modelde atmosferik motorla sunulan bu versiyonda da artık VTEC Turbo motor yer alıyor. 1.5 litrelik ünite Civic ECO’da 129 bg ve 180 Nm verileri sunuyor. 182 beygir gücündeki benzinli Civic Sedan 0’dan 100 km/s hıza 8,1 saniyede ulaşırken, Civic ECO’da ise bu süre, önceki modeldeki ECO’dan yaklaşık 1 saniye daha iyi bir süre olan 10,5 saniye olarak gerçekleşiyor. Yani Civic ECO, yeni motoruyla artık daha iyi bir performansa sahip.

"CIVIC SEDAN YİNE MÜŞTERİLERİMİZİN GÖZDESİ OLACAK"
Honda Civic Sedan'ın Fethiye'de gerçekleştirilen Türkiye lansmanında konuşma yapan ve piyasadaki en güçlü sedan serisine sahip olduklarına dikkat çeken Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, sadece ürün gamı ile değil, Honda'nın Türkiye'deki güçlü varlığı ile de hedeflerine ilerlediklerini ve "Honda ile Gelecek" mottosuyla birçok yeniliği hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Tsumura; “Yakın zamanda City ve Accord tamamen Türkiye pazarı için geliştirilerek satışa sunuldu. Bugün ise Honda’nın elli yıllık mirasından aldığı tecrübe ve itibarı ile Civic Sedan’ı Türk müşterileriyle buluşturuyoruz. Yeni ve geliştirilmiş özellikleriyle yeni Civic Sedan yine müşterilerimizin gözdesi olacak. Özellikle yüksek verimlilik ve performans sunan, tüm dünyada sadece Türkiye için geliştirilen LPG seçeneği bulunan turbo motoru, Civic Sedan'ı farklı bir konuma getiriyor. Yeni Civic Sedan ile her ihtiyaca uygun sedan ürün gamımızı yenileyerek geliştiriyoruz” dedi.  

bdb2ec011dc1aa03619a0128d38396ae_0.jpg

Honda’nın en uzun ömürlü modeli olan Civic Sedan’ın üretildiği günden bu yana dünya çapında 24 milyondan fazla satış adedi başarısına ulaştığını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Türkiye’ye özel LPG versiyonunun da başarısına dikkat çekti. Bu alanda Kocaeli’nde LPG dönüşümü için yeni bir tesis kurduklarını belirten Kılıçer, “Civic Sedan’ın LPG’li versiyonu Türkiye’de önemli başarı grafiklerine sahip. Türk tüketicisinin tercihlerini göz önüne alarak LPG’li versiyonumuzu geliştirdik; hem tasarruflu hem performanslı bir ürün sunduk. Yeni Civic Sedan’ın 2021 yıl sonuna kadar 3 bin adet, 2022 yılında da 13 bin adet satmasını hedefliyoruz. Bu satışların yüzde 75’ini Turbo LPG versiyonu oluşturacak” dedi.

ÇOK OKUNANLAR