LANSMAN › Yeni Honda CR-V e:HEV Türkiye'de...

Yeni Honda CR-V e:HEV Türkiye'de...

12 Aralık 2023 / 20:28 Yeni CR-V, Honda'nın verimli e:HEV teknolojisini dört tekerlekten çekişle birleştiriyor

Yeni Honda CR-V e:HEV Türkiye'de...

Honda’nın ilk neslini 1995 yılında tanıttığı bestseller SUV modeli CR-V'nin altıncı nesli, e:HEV tam hibrit teknolojisiyle Türkiye'de... Marka tarafından, kısa süre önce satışa sunduğu ZR-V modelinin üzerinde, yani E segmentinde konumlandırılan yeni CR-V büyüyen boyutları, yepyeni tasarımı, verimli yakıt tüketimi, konforlu yapısı, genişleyen donanım paketi ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor.

0314302a653de3b0acf55695fce2c865_0.jpg

Avrupa’da ilk defa bir Honda modelinde sunulan Honda’nın Gelişmiş Sürüş Destek Teknolojileri (ADAS) paketi SENSING 360 ile segmentinin en güvenli modeli olmaya aday yeni CR-V, ülkemize Advance donanım paketiyle geliyor. Kanyon Mavi, Metalik Kristal Beyaz ve Sedefli Kristal Siyah renk seçenekleriyle sunulan yeni CR-V, 16 Aralık 2023 Cumartesi günü 3 milyon TL'lik satış fiyatıyla Honda bayilerinde yerini alacak. 

56dd50bf3030e2a441f6305b988036bd_0.jpg

Yeni Honda CR-V, selefinden daha sportif ve keskin bir tasarım sunuyor. Örgü desenli, piyano rengi büyük ızgarasıyla selefinden daha güçlü bir ön tasarıma sahip olan CR-V’nin ön alt bölümünde, aerodinamik sürtünmeyi azaltmak ve yakıt verimliliğini arttırmak için otomatik bir panjur da yer alıyor. Geniş hava girişleri, yan hava kanalları ve çamurluk kemerleri üzerindeki kaplamalar CR-V’deki aerodinamik iyileştirmelerin başında geliyor. Arka tasarımı dikey formlu LED stopların yarattığı yeni ışık imzasıyla dikkat çeken CR-V e:HEV’de 18 inç alaşım jantlar da standart olarak sunuluyor.

56dd50bf3030e2a441f6305b988036bd_3.jpg

CR-V'nin boyutları da büyümüş. Beşinci nesline göre 106 mm daha uzun ve 11 mm daha geniş bir gövdeye sahip olan yeni CR-V e:HEV'de A sütunlarının artık daha geride konumlandırılması ve sürüş pozisyonu sayesinde sürücünün görüş açısı da iyileştirilmiş. Yeni CR-V e:HEV'nin kabini Honda'nın yeni nesil modelleri gibi yatay bir tasarım çizgisine sahip. Sade tasarımlı ön konsol, alçak bir yerleşim sunarken, merkezde yer alan 9 inçlik bilgi-eğlence ekranı, 10,2 inçlik dijital ekran ve bal peteği formundaki havalandırma ızgarası öndeki geniş görüş açısını destekliyor. Tuşlu bir vites kumandasına sahip olan CR-V e:HEV’de ilk defa bir Head-up Display'e de yer verilmiş. Otomobildeki kablosuz telefon şarjı da güçlü bir performans sunması için soğutma fanıyla desteklenmiş. Yeni CR-V’de ayrıca 12 hoparlörlü BOSE Premium ses sistemi de bulunuyor.

0314302a653de3b0acf55695fce2c865_3.jpg

Kabininde sade bir görünüm ve kalite hissiyatı için siyah renk döşemeler tercih edilen CR-V'de deri koltuklar standart olarak sunuluyor. Ön koltuklarda ısıtma ve soğutma işlevi yer alırken; CR-V e:HEV Honda’nın Vücut Destekleyici Koltuk özelliğine sahip ilk CR-V'si olmasıyla öne çıkıyor. Standart olarak cam tavan ile sunulan yeni CR-V, önceki nesline göre arka yaşam alanında 16 mm artış ve koltukların sırt eğimindeki iyileştirmelerin etkisi ile yolcular için rahat bir arka diz mesafesi bulunuyor. Elektrikli bir kapağa sahip olan 579 litrelik bagajı da arka koltukların ileri-geri hareket kabiliyeti sayesinde hacim transferine olanak tanıyor.

56dd50bf3030e2a441f6305b988036bd_4.jpg

Yeni nesil CR-V’de kullanılan gelişmiş e:HEV teknolojisinde; 2.0 litrelik dört silindirli direkt enjeksiyonlu Atkinson çevrimli benzinli motor, çift elektrikli motorla kombine edilmiş. Önceki hibrit motordan yüzde 6,5 oranında daha fazla tork (335 Nm) değerine ulaşan güncel versiyonun şanzımanı güncellenirken, Güç Kontrol Ünitesi (PCU) ve Akıllı Güç Ünitesi (IPU) de yenilenmiş. 

0314302a653de3b0acf55695fce2c865_4.jpg

Dört tekerlekten çekişli versiyonu ile satışa sunulan yeni CR-V e:HEV’in 0-100 km/s hızlanma süresi 9.5 saniye olarak, maksimum hızı ise 187 km/s olarak veriliyor. Motor performansındaki artışa rağmen e:HEV sisteminin sunduğu daha yüksek verimlilik ve düşük emisyon değerleriyle dikkat çeken CR-V, 151 g/km(WLTP) karma karbondioksit emisyon değeri ve 6.7 lt/100 km (WLTP) birleşik yakıt tüketim değeri sunuyor.

0314302a653de3b0acf55695fce2c865_2.jpg 

CR-V e:HEV'in şasisi de daha güvenli ve konforlu bir sürüş hissi için güncellenmiş. Güncellenen direksiyonla daha fazla kontrol hissi sağlanırken; yeni süspansiyon ayarıyla da daha dinamik sürüş deneyimi elde edilmiş. Gövde rijitliği artan yeni CR-V e:HEV’de, yeni nesil Honda modellerinde kullanılan yapısal yapıştırıcılara da yer verilmiş. Otomobilde ayrıca önceki nesil CR-V'ye göre daha hafif olan yeni alüminyum yardımcı şasi kullanılıyor. Buna ek olarak yeni CR-V e:HEV’deki yeni kontrol sistemine sahip dört tekerlekten çekiş sistemi, ilk kez eklenen Kar sürüş moduyla kış şartlarında daha fazla güvenlik vaat ediyor. Bu modun yanı sıra CR-V e:HEV, Normal, Spor ve Eco olmak üzere farklı sürüş modları sunuyor. 

56dd50bf3030e2a441f6305b988036bd_2.jpg

Yeni CR-V, Honda'nın Gelişmiş Sürüş Destek Teknolojileri (ADAS) paketi Honda SENSING 360'ı içeren Türkiye’de satışa sunulan ilk Honda modeli olmasıyla öne çıkıyor. Otomobilin etrafını 360° göstermek için 100° açıyla öne bakan bir kameraya, milimetre dalga radarına ve dört köşe radarına sahip olan Honda SENSING 360 sistemi, güncellenen ön kamera aracılığıyla nesne algılama ve radarla nesne algılama işlevleri, yol çizgilerini, kenarları, motosikletleri, bisikletlileri ve diğer araçları tanımlama olanağı sağlıyor. Yeni CR-V’nin geniş güvenlik teknolojileri kapsamında; ilk kez bir Honda modelinde Ön Çapraz Trafik Uyarısı bulunuyor. Trafik İşareti Tanıma Sistemi ile entegre çalışan Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) aracılığı ile Avrupa'da ilk kez, sürücüyü bilgilendirerek yaklaşan kavşağa hazırlanmasına yardımcı olmak için "dur" işareti gibi işaretlerle ilgili bildirim de sağlıyor. Buna ek olarak geliştirilen ACC ile sollama sırasında, sinyal koluna dokunarak hızlanma başlatılıyor. Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi ile entegre olarak Şeritte Tutma Asistanı devreye giriyor. Güvenlik konusunda birçok ilki bünyesinde barındıran CR-V e:HEV’de ilk kez Trafikte Sürüş Asistanı ve sürücünün yükünü daha da azaltmak üzere şerit değiştirirken direksiyon kullanımına yardımcı olan ve sinyal ile tetiklenen Aktif Şerit Değiştirme Asistanı yer alıyor. Pasif güvenlik önlemleri kapsamında ise araçta 11 hava yastığı sunuluyor.

CR-V’nin dünyada SUV segmentine yön veren ilk modellerden biri olduğunu belirten Honda Türkiye Başkanı Satoru Yamada; “2019 yılında Honda Türkiye’nin ilk hibrit SUV aracı olarak Türkiye’ye gelen CR-V, şimdi e:HEV çatısı altında geliştirilmiş üstün hibrit teknolojisine sahip altıncı nesli ile yeniden yollara çıkıyor. Türkiye’de değişen tercihler doğrultusunda yükselen SUV tercihlerini göz önüne alarak biz de bu segmentteki ürün gamımızı büyüttük. CR-V e:HEV, Honda Türkiye’nin hibrit SUV ailesini tamamlayan en güçlü modelimiz. 3 ayrı model ile yer aldığımız bu segmentte sunduğumuz hibrit teknolojisi Honda farkını ortaya koyuyor. Gerçek zamanlı dört çeker (AWD)performansını yenilenen hibrit teknolojisi ile birleştirerek arazi koşullarında bile üstün sürüş deneyimi sunan Honda CR-V e:HEV, -Büyüleyen Hibrit- sloganı ile yakıt performansında da iddialı olacak” dedi. 

ÇOK OKUNANLAR