LANSMAN › Yeni Hyundai Elantra Türkiye yollarına çıktı

Yeni Hyundai Elantra Türkiye yollarına çıktı

16 Nisan 2021 / 02:38 Yeni Elantra, beş donanım seviyesi ve 231.500 TL'den başlayan fiyat etiketleriyle sunuluyor

Yeni Hyundai Elantra Türkiye yollarına çıktı

Hyundai, yedinci nesil Elantra modelini Türkiye pazarına sundu. Ülkemize 123 beygir gücünde 1.6 litrelik benzinli motor ve beş farklı donanım seviyesiyle ithal edilen yeni Elantra, 231 bin 500 TL ile 410 bin TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

Hyundai'nin Türkiye’de bu yıl lansmanını yapmayı planladığı beş modelden ilki olan Elantra, sıra dışı sert ve keskin çizgilerden oluşan tasarım diliyle rakiplerinden ayrılıyor. Otomobil, Hyundai'nin sıradışı şekillere ve dokulara dayanan "Parametrik Dinamik" adını verdiği yeni tasarım kimliğini yansıtıyor. Hyundai, yeni Elantra ile geleneksel tasarımlardan sıkılan otomobil severlerin ilgisini çekmek istiyor. Parametrik Dinamik tasarımı basitçe; tek bir noktada üç çizginin buluşması olarak tanımlamak mümkün. 

f88e1d018094ec81b1a7fa18b09d2208_2.jpg

Hyundai mühendisleri ve tasarımcıları, Elantra 'yı dört kapılı bir coupe görünümüne dönüştürmek için altıncı nesle göre daha uzun, daha alçak ve daha geniş bir form tercih etmişler. Otomobilin toplam uzunluğu 30 mm ve dingil mesafesi 22 mm artarken, toplam genişlik de 25 mm artırılmış. Yükseklik 10 mm alçalırken ön kaput ise neredeyse 50 mm geriye doğru kaydırılmış. Bu küçük değişiklikler, aracın şeklini önemli ölçüde değiştirirken kabin içerisinde de etkili olmuş.

Elantra sade bir kabine sahip. "Etkileyici koza" iç düzeni, sürücüyü bir uçak kokpiti gibi sarıyor. Alçak ve geniş çizgiler, kapıdan orta konsola kadar uzanıyor. Alçak ve geniş bu tarz, aynı zamanda otomobile geniş bir iç alan sağlıyor. Uyumlu bir şekilde birbirine bağlanmış 10,25 inçlik iki ekrandan oluşan geniş bilgi ekranı ve gösterge, otomobilin fütüristik hissini artırmış. Açılı dokunmatik ekran, sürücünün görmesi ve kontrol etmesi için son derece kullanışlı bir yere konumlandırılmış. 

f88e1d018094ec81b1a7fa18b09d2208_4.jpg

Ön konolda, sürücü tarafı ile sağ yolcu koltuğu arasında kokpite doğru paralel uzanan bir tutamaç bulunuyor. Separatör özelliği bulunan bu tutamaç sürücü odaklı bir yapı oluşturduğu gibi araca premium bir izlenim de kazandırıyor. Bununla birlikte tamamen yeni tasarım şık koltuklar da kabine sportiflik katmakta. Siyah, bej ve açık gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile sunulan bu koltuklar, en üst donanım seviyesi Elite Plus’ta karşımıza deri olarak çıkıyor. Vites topuzu, elektronik park freni ve diğer butonlar da diğer Hyundai modellerinden daha farklı bir şekilde hazırlanmış. 

Hyundai Elantra, ailelerin geniş bagaj ihtiyacını da rahatlıkla karşılıyor. Bagaj hacmi, bir önceki jenerasyona göre 16 litre artışla 474 litreye çıkmış. Arka sıradaki diz mesafesi de yine bir önceki modele göre 58 mm daha fazla. 

f88e1d018094ec81b1a7fa18b09d2208_3.jpg

ATMOSFERİK BENZİNLİ MOTORLA GELİYOR
Yeni Elantra, Türkiye’de ilk etapta tek motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Araç, 1.6 litre atmosferik beslemeli motora ve bz versiyon dışındaki diğer seçeneklerde CVT şanzımana sahip. 6-ileri manuel şanzıman ise sadece Style donanım seviyesinde sunuluyor. 123 beygir gücündeki üstten çift eksantrikli motor, CVT şanzıman eşliğinde Elantra'yı 0'dan 100 km/s hıza 10.7 saniyede çıkarıyor. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi ise 5.9-6.2 lt/100 km olarak veriliyor.

Türkiye’de “Style”, “Style Comfort”, “Smart”, “Elite” ve “Elite Plus” olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin teknolojik özellikleri de en az tasarımı kadar iddialı. Dual LED farlar, LED gündüz sürüş farları, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik park freni, akıllı hız sabitleyici, kablosuz şarj sistemi, yağmur sensörü, ön çarpışma uyarı sistemi, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi ve 10.25 inç bilgi ekranı, Yeni Elantra'nın en önemli donanımlarını oluşturuyor.

7c42a42f0836691a33f9ec6e54c3e934_0.jpg

Ayrıca, Elantra'da sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de 10.25 inçlik bilgi ekranıyla kombine bağlantı özelliği sunuyor. Elite Plus donanım seviyesinde sunulan 8 hoparlörlü Bose ses sistemi de müzik tutkunu kullanıcıların hoşuna gidecektir.

Yeni Elantra'nın online basın toplantısında açılış konuşması yapan Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, şunları söyledi. “Hyundai'nin dünya çapında en çok tercih edilen modeli olan Elantra, 30 yılda 250'den fazla ödül ve övgü aldı. Son jenerasyon ise Ocak ayında kazandığı prestijli 'Kuzey Amerika Yılın Otomobili' ödülüyle, iddialı olduğunu göstermeye başladı. Elantra, her nesliyle kendi segmentinde çıtaları yükselten ve çok sevilen bir model. Umarım yeni Elantra, Türk halkı tarafından da sevilir ve dünya çapındaki milyonlarca mutlu Elantra sürücüsü gibi mirasını bu topraklarda da devam ettirir.”

f88e1d018094ec81b1a7fa18b09d2208_0.jpg

Satışa sunulan yeni modelle ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ise, “Sedan Ruhu, Cazibesini Buldu sloganıyla satışa sunduğumuz Yeni Elantra ile birlikte model atağımızı bugün itibariyle başlatıyoruz. Amacımız, Yeni Elantra ile sedan sınıfında fark yaratmak. Çünkü, geleneksel çizgilerden ve birbirine benzer modellerden sıkılan müşterilerimize daha farklı duruş sergileyen, hem cesur hem de modern bir otomobil sunmanın tam zamanı. Sadece Elantra değil, arka arkaya satışa sunacağımız sıradışı ve estetik modellerimizle iddiamızı artırıyoruz” dedi. 

ÇOK OKUNANLAR