
Yeni Hyundai i20 gün ışığına çıktı...
11 Ağustos 2014 / 08:35 Selefi gibi ülkemizde üretilecek yeni i20, Türk basın mensuplarına gösterildi

Üretimini, Hyundai Assan fabrikasında gerçekleştirecek olan ikinci jenerasyon i20 günışığına çıktı. Dünya prömiyeri, önümüzdeki aylarda Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek olan otomobilin ilk fotoğrafları da basına dağıtıldı.
Hyundai'nin A-segmenti modeli i10 ile birlikte ülkemizde üretilecek olan i20, 30'dan fazla ülkeye ihraç edilecek. Ekim ayının sonlarında yollara çıkması beklenen yeni i20'den bu yıl ülkemizde 5500 adet civarında satılması planlanıyor. Yıl sonuna kadar 25.500 adetlik yeni i20 üretimi planlanıyor. Üretim kalitesi ve fabrikanın gücü sayesinde Avrupa'daki i20 talebinin tamamı artık ülkemizden karşılanak. Hyundai Assan, bu sene toplam 180 bin adetlik i10 ve i20 ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Hyundai Assan'ın İzmit'teki fabrikasında yapılan ön gösterimde gördüğümüz kadarıyla yeni i20, selefinden çok daha dinamik bir tasarıma sahip. Malzeme kalitesinin iyileştirildiği açıkça görülen otomobil, markanın diğer modellerinden daha keskin bir tasarıma sahip ki, bu da markanın diğer modellerinin de gelecekte benzer çizgilere kavuşabileceğini gösteriyor. Hyundai i20'nin ülkemizdeki motor gamı henüz kesinleşmiş değil. Ancak seçenekler yine düşük hacimli benzinli ve dizel seçeneklerden oluşacak.
ÜÇ VARDİYA İLE 202 BİN ADETLİK ÜRETİM
Hyundai Assan'ın İzmit'teki fabrikası şu an 3 vardiya ile çalışıyor. Bu yıl toplam 202 bin adetlik üretim yapacak olan fabrika, mevcut yapıda 216 bin adete kadar çıkabilecek kapasiteye sahip. Hyundai'nin uzun zamandır konuşulan ve şu an üzerinde çalışıldığı açıklanan küçük sınıf SUV modelinin üretimine de talip olmuş durumda.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
Toyota, iki yeni GR spor otomobilini tanıttı
Toyota, motor sporları deneyimiyle geliştirdiği GR GT ve GR GT3 modellerini tanıttı
-
Yeni C5 Aircross Türkiye yollarında...
Citroën’in ikinci nesil C5 Aircross modeli, 2.200.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı
-
BYD ATTO 2 iddialı bir fiyatla geldi
BYD, tamamen elektrikli B-SUV modeli ATTO 2'yi 1.529.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS