LANSMAN › Yeni Hyundai i20 Türkiye yollarında…

Yeni Hyundai i20 Türkiye yollarında…

10 Kasım 2014 / 13:19 Hyundai’nin tamamen yenilenen i20'si, yollara iddialı ve nitelikli bir otomobil olarak çıktı...

Yeni Hyundai i20 Türkiye yollarında…

Hyundai’nin B-segmenti modeli i20'nin ülkemizde üretilen yeni nesli, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kalabalık bir basın lansmanının ardından, 37.990 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle Türkiye pazarına sunuldu. Tasarımı baştan aşağıya yenilenen ve markanın yeni Akıcı Tasarım Felsefesi’nin ülkemizdeki ilk temsilcisi olan yeni i20, Hyundai’nin Almanya’daki Rüsselsheim Tasarım Merkezi’nde geliştirilen bir otomobil. Yeni i20, LED farları, parlak siyah C-sütunu ve yüksek omuz çizgisiyle selefinden hem daha kaliteli ve hem de daha sportif bir duruşa sahip.

Getz ve birinci nesil i20’nin ardından markanın üçüncü B-segmenti modeli olan yeni i20, eskisine göre 24 mm daha geniş ve 40 mm daha uzun bir gövdeye sahip. Tamamen yeni bir platform üzerine inşa edilen yeni model, 45 mm artarak 2570 mm’ye ulaşan dingil mesafesiyle de artık daha geniş bir kabin sunuyor. 301 litrelik bir bagaja sahip olan küçük sınıf Hyundai’nin kabin tasarımı ve kalitesinde de gözle görülür bir iyileşme gerçekleşmiş. Yumuşak dokulu malzemelerin kullanıldığı ön konsolu, kompakt sınıf modellerdeki kadar şık bir görünüm sunan otomobil, opsiyonel donanım listesindeki 7 İnçlik dokunmatik multimedya ve navigasyon ekranıyla da adeta sınıf standartlarının üzerine çıkıyor. Kahverengi, bej, gri ve siyahtan oluşan dört farklı iç mekan renk kombinasyonu sunan yeni i20’nin gövde renkleriyse; Kaşmir Kahve, Mercan, Kurşun Gri, Alev Kırmızı, Kutup Beyazı, Çakıl Gri, Resif Mavi, Derin Mavi ve Mika Siyahtan oluşuyor.

SÜRÜŞ KALİTESİNDE ARTIŞ

Yeni i20'nin sadece malzeme kalitesi değil, sürüş kalitesinde de artış olduğu gözleniyor. Artan yalıtım sayesinde selefinden daha sessiz bir sürüş sunan otomobil, aynı zamanda dinamik açıdan da artık daha iddialı. Hızlı girilen virajlarda güven vermeyi başaran B-segmenti Hyundai, özellikle yolu sıkıca kavrayan ön aksıyla, yol tutuş açısından, selefinden daha iyi bir noktaya ulaşmış görünüyor.

DÜŞÜK HACİMLİ MOTOR GAMI

Yeni i20, tümü Euro6 normlarını karşılayan ekonomik bir motor gamıyla sunuyor. Baz motor seçeneği olarak, sadece 5-ileri manuel şanzımanla birlikte sunulan 84 beygir gücündeki 1.2 litrelik benzinli motor, ortalama 4.8 lt/100 km’lik bir yakıt tüketimi sunarken; bir diğer benzinli seçenek olan 100 beygir gücündeki 1.4 litrelik seçenek ise, eşlendiği 4-ileri geleneksel otomatik şanzımana rağmen 6.7 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeri sunuyor. Yeni i20’nin dizel motor seçeneğiyse 3.9 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimiyle çok ekonomik bir karaktere sahip olan 90 beygirlik 1.4 litrelik CRDi olarak karşımıza çıkıyor. Bu ünitenin 240 Nm’lik maksimum torku, eski versiyondan 20 Nm daha fazla. Verilen bilgiye göre; yeni i20 ileride bir başka motor seçeneğiyle daha sunulacak ve benzinliler arasına eklenecek olan bu ünite, 1-litre hacminde ve turbo beslemeli olacak.

B-SEGMENTİ İÇİN ZENGİN DONANIM

Hyundai, yeni i20’yi donanım açısından da sınıfının en rekabetçi modellerinden biri haline getirmiş. Jump, Style ve Elite donanım paketleriyle sunulan otomobilin baz versiyonunda; ABS, EBD, ESP, VSM (Araç Stabilite Yönetim Sistemi), Yokuş Kalkış Desteği, Lastik Basınç Göstergesi, ön hava yastıkları, aktik ön koltuk başlıkları, immobilizer, ISOFIX, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, Radyo-MP3 çalar, USB-Aux girişi, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, tek dokunuşlu dönüş sinyali, gündüz sürüş farları, klima, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, soğutmalı torpido gözü gibi donanımlar bulunuyor. Bunların yanı sıra, üst donanımda sunulan Acil Durum Fren Sinyali, Stop&Start (1.2 motorla birlikte), 7 inç ekranlı, navigasyon ve DVD çalar, SD kart girişi, hız sabitleme ve sınırlama sistemi, 16 inçlik alaşım jantlar, panoramik açılır cam tavan ve arka park sensörü gibi özellikler de yeni i20’yi sınıfının en donanımlı otomobillerinden biri haline getiriyor.  

2015 SATIŞ HEDEFİ 20-25 BİN ADET

Üretimi ülkemizde gerçekleştirilen ve 30'dan fazla ülkeye ihraç edilecek olan yeni i20, farklı yol ve iklim şartlarında uzun testlere tabi tutulmuş. -35 ile +45 dereceler arasında sıcaklık farklarına maruz kalan yeni i20 aynı zamanda Türkiye yollarında da 270 bin km boyunca test edilmiş. Hyundai, yeni i20’den bu yıl sonuna kadar ülkemizde 4000 adet satmayı planlarken, 2015 hedefiyse 20.000-25.000 adet arası olarak veriliyor. Baz versiyonu 37.990 TL’den başlayan Hyundai i20’nin fiyat listesindeki en yüksek etiketse 52.990 TL. Küçük sınıfa iddialı bir giriş yapan otomobilin Türkiye fiyat listesine aşağıdaki linkten ulaşabiirsiniz…

Haber: Bahadır Bektaş

YENİ HYUNDAI i20 TÜRKİYE FİYAT LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN…

ÇOK OKUNANLAR