İLK BAKIŞ › Yeni Hyundai i20'de yepyeni bir tasarım dili

Yeni Hyundai i20'de yepyeni bir tasarım dili

05 Şubat 2020 / 20:48 Hyundai, Cenevre fuarında tanıtacağı yeni i20 modelinin ilk çizimlerini paylaştı

Yeni Hyundai i20'de yepyeni bir tasarım dili

Hyundai, İzmit'teki fabrikasında ürettiği i20 modelinin yeni neslini yakında tanıtacak. İlk olarak Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda gösterilecek olan yeni i20'nin ilk çizimleri, yepyeni bir tasarımla karşılaşacağımızı gösteriyor. 

Markanın “Sensuous Sportiness” yani “Duygusal Sportiflik” olarak adlandırdığı tasarım felsefesiyle hazırlanan yeni i20, yerini alacağı modelden daha sportif ve daha modern bir görünüm sunacak. İlk bakışta yatay konumlandırılmış basamaklı ızgarası ve aşağı doğru uzanan şık far yapısı ile dikkat çeken otomobil, selefinden daha geniş ve daha alçak bir duruşa sahip. Yeni i20, bumerangı andıran krom kaplı C sütunu, Z şeklindeki uzunlamasına konumlandırılmış LED arka aydınlatma grubu ve stop lambalarının sol tarafına entegre edilen yakıt depo kapağı gibi yeni karakteristik özelliklere de sahip olacak. 

5227d40af199d84d727af0e24ac0f8a2_0.jpg

Yeni i20'nin iç mekanından henüz görüntü paylaşmayan Hyundai, gösterge tablosunu kaplayan yatay tasarımıyla kabinin de iddialı olacağını belirtiyor. Yeni i20 dijital donanımlara ağırlık verecek Hyundai, otomobilin kokpitinde iki adet 10,25 inçlik ekrana yer vereceğini açıklıyor.

ÇOK OKUNANLAR