SEKTÖREL › Yeni Hyundai i30 Mart sonunda Türkiye'de

Yeni Hyundai i30 Mart sonunda Türkiye'de

21 Şubat 2012 / 08:39 Hyundai'nin kompakt hatchback modeli i30, yeni tasarımı, motorları ve artan boyutlarıyla artık daha iddialı

Yeni Hyundai i30 Mart sonunda Türkiye'de
Hyundai’nin kompakt sınıf hatchback modeli i30’un yeni nesli, Mart ayının sonunda bayilerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Hyundai’nin Çek Cumhuriyeti’ndeki Nošovice fabrikasında üretilen yeni nesil i30, selefine göre daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir gövdeye sahip. Orijinal i30 modelinin, C-segmentinin en uzun dingil mesafelerinden biri olan 2650 mm’lik dingil mesafesi, yeni nesil i30’da da aynen korunmuş. Ancak boyutlar ve yenilenen kullanım alanı sayesinde hem ön hem de arka yolcular için daha geniş bir iç hacim sunulduğu açıklanıyor.

Artan iz genişlikleriyle daha atletik bir görünüm sunan yeni i30, altı farklı motor seçeneğine sahip. Üç tanesi dizel olan bu motorlar, 90 bg’den 135 bg’ye uzanan güce sahip olacak. Yeni i30, Türkiye’de ilk etapta, en güçlü dizel seçenek olan 128 bg’lik 1.6 litre ve benzinli motorların en güçlü ünitesi olan 135 bg’lik 1.6 GDI motorlarla satışa sunulacak. Bu motorların ikisi de isteğe bağlı olarak 6-ileri manuel ya da 6-ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.  Otomobilde Hyundai’nin Blue Drive ismiyle geliştirdiği teknolojilere de yer verilmiş. Hem dizel hem de benzinli modellerle birlikte satışa sunulan bu teknolojiler, entegre dur-kalk sistemini (ISG), düşük yuvarlanma direncine sahip lastikleri ve Alternatör Yönetim Sistemini (AMS) içeriyor. Bu teknolojiye sahip olan 128 bg gücündeki dizel motorun, manuel şanzımanla sadece 97 g/km’lik CO2 açığa çıkardığı ve segmentinin en iyi güç-verimlilik oranına sahip olduğu açıklanıyor.

Yeni i30, artırılan dinamizminin bir parçası olarak FLEX STEER sistemi ile yenilikçi bir seçenek sunuyor. Bu sistem, Konfor, Normal ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş karakteri sunuyor ve sürücüye direksiyon desteği ve tepki seviyesini ayarlama imkânını sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR