İLK BAKIŞ › Yeni Hyundai Santa Fe, elektrik desteğiyle gelecek

Yeni Hyundai Santa Fe, elektrik desteğiyle gelecek

31 Mayıs 2020 / 16:24 Hyundai'nin D-SUV modeli Santa Fe, yeni neslinde hibrit ve plug-in hibrit seçeneklere kavuşuyor

Yeni Hyundai Santa Fe, elektrik desteğiyle gelecek

Hyundai Motor Company, Santa Fe modelini ilk kez 2000 yılında satışa sunmuş ve Avrupa’daki iddiası ve gelişimi için de oldukça önemli bir adım atmıştı. Dünya çapında 5.2 milyondan fazla satılarak markanın en uzun soluklu modeli olmayı başaran Santa Fe, bugün 20’nci yaşını yepyeni bir modelle kutlamaya hazırlanıyor. Yakında tanıtılacak olan yeni Santa Fe, özellikle daha modern gövdesi ve daha lüks konfor öğeleriyle SUV segmentinde fark yaratmayı hedefliyor.

e25a419386ae1d355cedde43710a8f56_0.jpg

Marka tarafından paylaşılan çizimlerde yeni entegre tasarımın farkı, kombine ön ızgara ve T şeklindeki yeni tip gündüz sürüş farı (DRL) ile ilk bakışta anlaşılıyor. Ayrıca, ön tamponun alt tarafında yer alan geniş hava girişleri ve spoyler eklentisi, Santa Fe’nin sportif karakterini de ön plana çıkarıyor. Hyundai, yeni Santa Fe’de elektrikli güç aktarma organlarına da yer veriyor. Otomobilin hibrit ve plug-in hibrit versiyonları olacak.

Tamamen yeni, üçüncü nesil modüler bir platforma sahip olan Santa Fe'nin, elektrikli güç aktarma organlarıyla beraber performans, kullanım ve güvenlikte de önemli iyileştirmeler sunduğu açıklanıyor. Yeni Santa Fe, Eylül’den itibaren önce Avrupa'da daha sonra Türkiye’de satışa sunulacak. 

ÇOK OKUNANLAR