LANSMAN › Yeni Insignia'nın fiyatı 118.900 TL'den başlıyor

Yeni Insignia'nın fiyatı 118.900 TL'den başlıyor

27 Nisan 2017 / 14:56 Tamamen yenilenen Opel Insignia bu ayın sonundan itibaren Opel bayilerindeki yerini alıyor

Yeni Insignia'nın fiyatı 118.900 TL'den başlıyor

Opel Vectra’nın yerini alan ilk nesil Insignia 2009 yılında yollara çıkmıştı. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisine, orta sınıf bir sedan için dar sayılabilecek yan camlara ve kısa bir bagaj kapağına sahip olan bu otomobil, özellikle orta segmentte sportif bir tasarım arayanlar tarafından çok beğenilmişti. Yeni Insignia ise sportifliği daha olgun ve prestijli bir tasarımla birlikte sunuyor. Model adının sonunda Grand Sport ibaresi eklenen yeni Insignia, selefine göre daha pürüzsüz hatlara sahip. Artık daha yatay far ve stoplara sahip olan otomobil, daha dik tasarlanan bir ön ızgaraya ve daha heybetli görünen bir motor kaputuna sahip. Bunun yanında arka bölüm de artık daha geniş ve oturaklı görünüyor. İlk nesilde stoplar arasında yer alan krom şeridi yeni nesle taşımayan tasarımcılar, bagaj kapağında da önemli bir değişiklik gerçekleştirmiş. Insignia’nın bagay kapağı artık arka camla birlikte açılıyor ki, bu da karşımıza daha kullanışlı bir yükleme alanı çıkartıyor. Yani Insignia, sedan yerine artık liftback tasarımı sunuyor. Ayrıca selefinden 29 mm daha alçak ve 11 mm daha geniş olması, Insignia Grand Sport’un ilk nesilden tamamen farklı bir forma kavuşmasını, aks aralığının 92 mm uzatılmış olması ise oldukça atletik görünmesini sağlamış. Daha hafif materyallerin tercih edilmesi sonucu elde edilen 175 kg’lik hafifleme ise otomobilin bu atletik görüntüyü sürüş karakteriyle destekleyeceği anlamına geliyor ki, bu karakter Almanya yollarındaki test sürüşümüzde de kendini gösteriyor. Yol tutuşu selefine oranla bir miktar daha iyileşen otomobilin direksiyonu da hissiyat konusunda oldukça başarılı. Otomobilin sürüş kalitesinin konfor yönünden de iyileştiği hissediliyor.

Insignia’nın kabini de baştan aşağıya değişmiş. Tıpkı küçük kardeş Astra gibi daha sade ve ergonomik bir konsol tasarımına kavuşan otomobil, kapılarının ardından malzeme kalitesi ve işçilik yönünden de Premium otomobilleri aratmayacak bir ortam sunuyor. AGR sertifikalı ergonomik ön koltuklarında masaj, hafıza, ısıtma ve soğutma fonksiyonları sunan otomobilin arka koltuklarında da ısıtma özelliği bulunuyor. Artan aks aralığının da etkisiyle arka koltuğun artık daha iyi bir diz mesafesi sunduğunu da belirtelim.

Opel, teknolojik özellikler ve donanım sunmak konusunda cömert davranan bir marka. Insignia Grand Sport da markanın bu konudaki cömertliğini gözler önüne seriyor. Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu sunan IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, ısıtmalı ön camlar, head-up display, 360 derece kamera sistemi, şerit takip sistemi ve 32 adet LED’den oluşan IntelliLux LED Matrix farlar Insignia Grand Sport’un öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor. Adaptif far konusunda endüstrinin en iyilerinden biri olan Opel’in yeni Insignia’da yer verdiği son nesil LED far sistemi, uzun hüzmede 400 metre ileriyi aydınlatabiliyor. Aydınlatma şeklini seyahat edilen ortama göre otomatik olarak ayarlayan farlar, karşıdan bir otomobil geldiğinde veya önde seyreden bir otomobil olduğunda, o bölgeyi karartarak diğer sürücülerin Insignia Grand Sport’un güçlü farlarından rahatsız olmasını engelliyor.

Yeni Insignia’da motor gamında da oldukça önemli bir yenilik bulunuyor. 165 beygir gücündeki 1.5 lt’lik turbo benzinli ünite ilk kez Insignia’da karşımıza çıkıyor. 210 Nm marksimum tork verisi sunan bu ünite, azalan ağırlığın da etkisiyle Insignia’ya oldukça tatminkar bir performans sağlıyor. Sakin kullanımda elde edilen 6 lt/100 km seviyelerindeki ortalama yakıt tüketimi de yeni Opel motorunun son derece ekonomik bir ünite olduğuna işaret ediyor. Insignia, ülkemize bu yeni motorun yanı sıra, 1.6 litrelik dizel motor seçenekleriyle de ithal edilecek. 2-litrelik seçenekler ise özel sipariş ile satın alınabilecek. Dört tekerlekten çekişli güçlü versiyonlarında tork vektörleme özelliği de sunan Insignia Grand Sport, ayrıca motor seçeneğine bağlı olarak 8-ileri otomatik şanzıman da sunuyor. Ülkemize Mayıs ayının sonundan itibaren, 1.5 litrelik benzinli ve 1.6 litrelik dizel motor seçenekleriyle satışa sunulması planlanan Insignia’da fiyatlar 118.900 TL’den başlıyor. Otomobilin benzinli otomatik versiyonu 134.500 TL’lik baz fiyat etiketi taşırken, dizel-otomatik versiyonu ise 144.000 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak.

Yazı: Bahadır Bektaş / Frankfurt

 

ÇOK OKUNANLAR