LANSMAN › Yeni Isuzu D-Max Türkiye pazarında...

Yeni Isuzu D-Max Türkiye pazarında...

29 Kasım 2017 / 11:58 Daha fazla konfor sunan yeni D-Max, 1.9 litrelik motoruyla da mantığa hitap ediyor

Yeni Isuzu D-Max Türkiye pazarında...

Isuzu’nun geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan pick-up’ı, yeni neslinde hem daha modern hem de daha mantıklı bir model olarak karşımıza çıkıyor. Trabzon’dan Gürcistan sınırına uzanan keyifli bir yolculukta kullanma imkanı bulduğumuz yeni D-Max’in özellikle 1.9 litrelik yeni motoru, artan konfor seviyesi ve zengin donanım özellikleriyle, pick-up müşterilerinin dikkatlerini üzerine çekeceği bir gerçek.

Yeni D-Max, ülkemizde ilk etapta en üst donanım paketi olan V-Cross versiyonuyla ve 129.800 TL’lik lansmana özel fiyat etiketiyle satışa sunulurken, aracın diğer versiyonları ise 2018 yılıyla birlikte Anadolu Isuzu tarafından Türkiye’de üretilerek bayilerdeki yerini alacak. Yeni D-Max, tek ve çift kabin seçenekleri ve üç farklı donanım seviyesine sahip olacak.

V formlı yeni ön tasarımı, kaslı çamurlukları, darbe enerjisini emici tasarıma sahip yeni motor kaputu, yeni ön tampon ve panjuru, LED gündüz farları ve stopları, ön tampona monte edilen nikelaj çerçeveli yeni sis farları, alaşım jantları ve 13 farklı dış renk seçeneğiyle selefinden çok daha şık ve modern bir görünüme kavuşan D-Max'in aerdinamik özellikleri de artık daha başarılı. D-Max’in kabini de dikkat çekici bir modernizasyona uğramış. Daha şık göstergelere, ön konsolunda 8 inç ekranlı modern bir multimedya sistemine ve 24 derecelik sırt eğimiyle konforlu yolculuklar vaat eden arka koltuklara sahip olan pick-up’ın ayrıca donanım listesi de dikkat çekici özellikler sunuyor.

8a275d0340b66f5709baf0c3e16dd029_0.jpg

Dört kanallı ABS, EBD, Çekiş Kontrol Sistemi, Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi, Yokuşta Kalkış Desteği ve Yokuş İniş Kontrol Sistemi gibi sürüş destek sistemlerine sahip olan D-Max’in V-Cross versiyonunda; anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli sürücü koltuğu, ön koltuk ısıtma sistemi, ön orta kolçak ve kapılarda yumuşak dokulu pedler, hem ön hem de arka koltuktaki yolcular için sunulan USB şarj portları, hız sabitleme sistemi, Android Auto işletim sistemine sahip D-VISION Multimedya sistemi, ikisi tavanda olmak üzere toplam sekiz hoparlörlü müzik sistemi, geri görüş kamerası, navigasyon,18 inçlik alaşım jantlar, yan basamaklar, rollbar, kasa havuzu ve tavan rayları gibi donanımlar sunuluyor.

Şehirli özellikleri geliştirilen, ancak arazi yeteneğini de korumaya devam eden D-Max’de Shift On The Fly 4x4 çekiş kontrol ünitesine yer verilmiş. Çekiş sisteminde; normal yol şartları için iki çeker kullanıma imkan tanıyan 2WD-H, yağışlı, mıcırlı veya karlı zeminlerde 4WD-H, kayalık, bozuk yollar, su geçişleri gibi zeminlerde ise 4WD-L seçenekleri bulunuyor. 70 cm derinliğinde sulardan geçebilen D-Max’in gövde oranları da arazi şartları düşünülerek ayarlanmış. Yaklaşma açısı 30 derece ve ayrılma açısı 23 derece olan pick-up, 49 derecelik yan eğim açısıyla da maksimum off-road keyfi vaat ediyor.

Yeni nesil D-Max’deki en dikkat çekici yenilik ise motor kaputunun altında yer alıyor. Yeni 1.9 litrelik motor, hacmiyle ciddi bir MTV avantajı sağlıyor. Aracın daha hacimli eski üniteyle aynı gücü sunan yeni motoru 164 bg güç ve 360 Nm tork değerleri sunuyor. Yeni geliştirilen 6-ileri manuel veya otomatik şanzımanla tercih edilebilen motorun AdBlue eklemeyi gerektirmeden Euro6 standartlarını karşılaması bir başka önemli detay. Bu yeni sistem LNT (Lean Nox Trap) adı verilen bir katalizatör kullanıyor ve bu sayede azot oksiti (NOX) filtreleyerek CO2 oranında düşüş sağlıyor. Motor aynı zamanda eski üniteden daha hafif bir yapıda. Boyutu optimize edilen motorun manuel şanzımanlı modellerinde 57 kg, otomatik şanzımanlı modellerinde 52 kg’lik bir hafifleme söz konusu. Yeni D-Max’in bir önceki modele kıyasla daha ekonomik olduğu ve tüketimin %7 ile %18 arasında azaldığı açıklanıyor. 6-ileri otomatik şanzımanla 7.8 lt/100 km ortalama yakıt tüketim değeri sunan pick-up, 2018 yılında üretimine Türkiye’de başlanacak olan 4x2 aktarmalı ve manuel şanzımanlı baz  versiyonunda ise 6.3 lt/100 km’lik bir tüketim değeri sunuyor.

Türkiye’deki pick-up araçlar içinde en düşük motor hacmini sunan yeni D-Max, ayrıca bu özelliğiyle 5 yıllık kullanım sürecinde 9 bin TL’ye varan MTV avantajı sağlıyor. Ayrıca verilen bilgiye göre; 5 yıl, 100 bin km garanti süreleriyle sunulan D-Max’te bakım periyotları da 20 bin km’de bir olacak şekilde ayarlanmış.

Haber: Bahadır Bektaş

Isuzu Foto Galeri Tüm Isuzu Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR