YENİ MODELLER › Yeni jenerasyon Kia Rio’nun tüm detayları açıklandı

Yeni jenerasyon Kia Rio’nun tüm detayları açıklandı

11 Eylül 2016 / 13:56 Dördüncü jenerasyon Rio, Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak

Yeni jenerasyon Kia Rio’nun tüm detayları açıklandı

Kia, küçük hatchback otomobili Rio’nun yeni jenerasyonunun detaylarını otomobil dünyası ile paylaştı. Kia’nın Almanya ve Kaliforniya’da yer alan tasarım merkezlerinde markanın Kore’nin Namyang şehrinde yer alan ana tasarım merkezi ile işbirliği içerisinde tasarlanan yeni model, daha düz çizgilere sahip tasarımı ve pürüzsüz gövde panelleri ile daha kendinden emin bir tasarıma kavuşmuş. Yeni jenerasyon otomobilin ön kısmında Kia’nın “kaplan burnu” ızgarası dikkat çekerken, otomobilin U-şeklinde LED gündüz farlarını bünyesinde barındıran yeni farları şık ön ızgarayı tamamlıyor. Selefine göre daha uzun bir buruna sahip olan yeni otomobilin arka kısmında ise bir önceki jenerasyona kıyasla yere daha dik C-sütunu ve arka cam dikkat çekiyor. Daha dik arka kısımda yer alan daha köşeli farlar, şık LED desenleri ile daha rafine bir görünüm sunuyor.

Yeni jenerasyon Kia Rio, elbette yeni bir iç mekana sahip. Sürücü odaklı iç mekanda Kia’nın yeni infotainment sisteminin dokunmatik ekranı ön konsolu domine ediyor. Bir önceki  jenerasyona kıyasla daha ergonomik iç mekana sahip olan otomobil, siyah veya gri renkli kumaş veya kırmızı detaylara sahip siyah renkli suni deri döşemeler ile tercih edilebilecek.

Kia, yeni jenerasyon Rio modelinin motor seçenekleri hakkında henüz bir açıklama yapmış değil, ancak otomobilin aynı platformu paylaştığı Hyundai i20 ile benzer motor seçeneklerine sahip olma ihtimali oldukça yüksek. Güney Koreli üretici, dördüncü jenerasyon Rio’nun üretimine içinde bulunduğumuz yılın sonlarına doğru başlayacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR