İLK BAKIŞ › Yeni jenerasyon Megane RS 2017’de gelebilir

Yeni jenerasyon Megane RS 2017’de gelebilir

21 Eylül 2015 / 20:09 Renault’nun yeni sportif hatchback’inin daha güçlü beş kapılı bir model olması bekleniyor

Yeni jenerasyon Megane RS 2017’de gelebilir

Renault şu anda satışta yer alan coupe gövdeli Megane RS’in 2016 yılının sonuna kadar satışta kalacağını açıkladı. Dördüncü jenerasyon Megane Frankfurt Otomobil Fuarı’nda geçtiğimiz günlerde ilk kez görücüye çıkmıştı, ancak Renault Sport’un global patronu Regis Fricotte station wagon ve coupe gövdeli otomobilin üretiminin belli bir süre devam edeceğini söyledi. Megane ürün gamının zirvesinde yer alan RS versiyonunun önümüzdeki yıl sonuna kadar satışta kalacağının da bilgisini veren Fricotte, yeni RS ile şu anki RS’in arasına da belirli bir zaman konacağını bildirdi.

Şu anda satışta yer alan RS’in coupe gövdeli bir otomobil olmasına karşın, yeni RS’in beş kapılı hatchback gövdeye sahip olacağını açıklayan Renault yetkilileri, bu kararın Clio RS’teki pratiklik düşüncesi göz önünde bulundurularak verildiğini söyledi.

Yeni jenerasyon Megane RS’in 300 bg civarındaki gücüyle 275 bg’lik selefine kıyasla daha güçlü olacağını açıklayan Fricotte, yeni otomobilin Clio RS’te olduğu gibi yalnızca EDC ile sunulma ihtimalinin mevcut olduğunu, ancak manuel şanzıman fikrinin de hâlâ göz önünde tutulduğunu anlattı. Yeni jenerasyonun her iki şanzıman ile sunulma ihtimalinin bilgisini paylaşan yönetici, otomobilin önden çekişli olmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR