İLK BAKIŞ › Yeni Jetta dört kapılı coupe gövde seçeneğine sahip olabilir

Yeni Jetta dört kapılı coupe gövde seçeneğine sahip olabilir

26 Haziran 2015 / 19:45 MQB platformu üzerinde yer alacak olan otomobil 2017 yılında ortaya çıkacak

Yeni Jetta dört kapılı coupe gövde seçeneğine sahip olabilir

Alman medyasında çıkan haberler gelecek jenerasyon Volkswagen Jetta’nın dört kapılı coupe gövdeye sahip olacağını iddia ediyor. 2017’de piyasaya sunulması beklenen tamamen yeni Jetta’nın daha büyük bir gövdeye sahip olacağı ve Skoda Octavia’nın genişliğinde bir iç mekana sahip olacağı beklenirken, otomobilin kabininin biraz daha lüks olacağı tahmin ediliyor. Auto Bild ise otomobilin artık daha eğimli tavan çizgisiyle sedan olmaktan çıkacağını söylüyor.

MQB platformu üzerinde yer alacak olan otomobilin Golf ile pek çok ortak noktaya sahip olmasına kesin gözü ile bakılırken, otomobilin üretiminin markanın Meksika’da bulunan Puebla fabrikasında üretiminde devam edileceği biliniyor. Yeni Jetta’nın tam bir dört kapılı coupe olmaktansa, Volkswagen’in Çin pazarına özel olarak ürettiği ve New Midsize Coupe (NMC) konseptinin üretim versiyonu olan Lamando modelinden tasarım ipuçlarına sahip olabileceği de konuşuluyor.

Volkswagen’in gelecek jenerasyon Jetta’yı sedan, dört kapılı coupe, station wagon ve Alltrack gövde seçenekleri ile üretme ihtimali de otomotiv kulislerindeki söylentiler arasında yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR