SEKTÖREL › Yeni KIA Ceed Türkiye'de...

Yeni KIA Ceed Türkiye'de...

29 Mart 2019 / 13:53 KIA'nın Avrupa’da tasarlanan ilk modeli olan Ceed’in üçüncü nesli Türkiye pazarına sunuldu

Yeni KIA Ceed Türkiye'de...

KIA, tamamen yenilenen üçüncü nesil Ceed modelini Türkiye pazarına sundu. Avrupa'da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen yeni Ceed'in Avrupa'daki KIA satışlarını artırması ve markanın pazardaki konumunu güçlendirmesi bekleniyor. Koreli üreticinin yeni kompakt modeli üç ve dört silindirli dizel ve benzinli motor seçenekleri, 6-ileri manuel veya çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleriyle üretiliyor.

d516161d3251a47b6cb7c07e2b3c29b1_0.jpg

Baz motor seçeneği olan 100 beygir gücündeki 1.4 MPI benzinli versiyonu 6-ileri manuel şanzımanla sunulan Ceed'in 140 beygir gücündeki 1.4 litrelik T-GDI ve 136 bg'lik 1.6 CRDi dizel seçeneğinde ise çift kavramalı 7-ileri DCT şanzıman görev yapıyor. Ceed'in tüm motor seçenekleri Euro 6d TEMP emisyon normlarını karşılayabiliyor.

5 yıl veya 150.000 km garantiyle otomobil severlerin beğenisine sunulan yeni Ceed, 99.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. 

KIA’nın Franfurkt’taki Ar-Ge üssünde tasarlanan Yeni KIA Ceed, Sportage ile birlikte Slovakya’daki tesislerinde üretiliyor. Yeni KIA Ceed ile ilgili değerlendirmede bulunan KIA Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, “On yıldan fazla süredir satışta olan Kia Ceed, markanın istikrarlı büyümesini desteklemeye devam ediyor. Önceki nesil gibi, yeni nesil de müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda özel olarak tasarlandı ve geliştirildi. 2006 yılından bu yana 1,3 milyon adedin üzerinde Ceed üretildi ve yeni nesil kullanıcıların önceki nesiller boyunca sevdiği her şey Yeni Ceed’de yine bulunuyor” dedi.

ÇOK OKUNANLAR